تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

تحصیل در مقطع ارشد ترکیه

تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

در این مقاله از سایت یوس مگ می خواهیم همه چیز را راجع به کارشناسی ارشد در ترکیه برایتان بیان کنیم پس در ادامه همراهمان باشید. به لطف دانشگاه های تاریخی و سنت دیرینه ی تبادلات فکری، برای دانشجویان بین المللی فرصت های بیشماری به ارمغان می آورد. دانشگاه های ترکیه با وجود دلایل منطقی، برای مثال شهریه نسبتاً پایین تحصیلات تکمیلی به نسبت سایر کشورها، برای دانشجویان بسیار جذاب هستند.

کارشناسی ارشد در ترکیه در واقع تحصیل ترکیه که در شاهراه تقاطع آسیا و اروپا قرار گرفته است، قطعاً یکی از مقاصد جذاب و هیجان انگیز تحصیلات تکمیلی در اروپا به شمار می آید. در حقیقت این کشور همیشه نقش مهمی در تبادلات افکار غربی و شرقی ایفا کرده است.

برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه بهترین گزینه می توان گفت انتخاب دانشگاه های خصوصی ترکیه با رنکینگ بالا می باشد.

مزایای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه

در چشم انداز جهانی ، ترکیه قطب مهم تبادلات فکری و پژوهش های بین المللی می باشد. این کشور که متقاضی عضویت در اتحادیه اروپا است، همچنین از شرکت کنندگان فعال فرآیند بولونیا (Bologna Process) به شمار می آید، که طبق برآوردها 87000 دانشجوی خارجی سالانه در این کشور ثبت نام می شوند.
فرصت های آکادمیک منحصربه فرد دانشجویان تحصیلات تکمیلی به واسطه امکانات تحقیقاتی مدرن و پیشرفته و آرشیو متون تاریخی که در هیچ جای دیگری در جهان غرب یافت نمی شود، جذب ترکیه می شوند. برای اطلاع از هزینه های تحصیل در ترکیه کلیک کنید.

موقعیت مکانی و آب و هوای ترکیه، معماری زیبا و جغرافیای متنوع آن، موجب شده است که به مقصدی جذاب برای متقاضیان تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور تبدیل شود.
همچنین مقرون به صرفه بودن شهریه ها و هزینه های زندگی در ترکیه ، از دیگر عوامل انتخاب دانشگاه های این کشور می باشد. اگر می خواهید دانشگاه های خوب در ترکیه را بشناسید و راجع به آنها بیشتر بدانید روی آن کلیک کنید.

لیست دانشگاه های خوب خصوصی ترکیه

دانشگاه لقمان حکیم ترکیه، دانشگاه مال تپه ترکیه، دانشگاه کوجالی ترکیه، دانشگاه بیلگی ترکیه و دانشگاه اسکودار ترکیه، دانشگاه آیدین استانبول، دانشگاه آجی بادام استانبول، دانشگاه مدیپول ترکیه، دانشگاه هالیچ ترکیه، دانشگاه یدی تپه ترکیه، دانشگاه آرل باشن ترکیه، دانشگاه نیشانتاشی است.

انواع دوره های فوق لیسانس در ترکیه

سال تحصیلی ترکیه متشکل از دو ترم، از اکتبر تا ژانویه و از فوریه تا جولای است. معمولاً این دو ترم با تعطیلاتی دو هفته ای از هم جدا می شوند و البته تعطیلات طولانی تر تابستان بین جولای و اکتبر است. اغلب برنامه های تمام وقت مقطع ارشد در ماه اکتبر آغاز شده، اما برای دانشجویان پاره وقت، گزینه های دیگری نیز وجود دارد که امکان ورود در ترم دوم را می دهد.

اتمام مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه (Yüksek Lisans Diplomasi) معمولاً دو سال زمان می برد و 120 واحد ECTS است. در هر ترم برای مجموعه دروسی ثبت نام می کنید که در ترم خاصی ارائه می شوند و ارزیابی در پایان هر کدام از این دوره ها در نمره نهایی شما اثرگذار خواهد بود. اغلب برنامه های مقطع ارشد در ترکیه دانشجو را ملزم به ارائه پایان نامه فردی در پایان ترم دوم در سال دوم می کنند.

معمولاً این پایان نامه به صورت یک ارزیابی یعنی به سبک دفاعیه تز دکترا و به صورت شفاهی برگزار می شود.

تا زمانی که مقطع خود را بگذرانید و رساله خود را بنویسید، در رشته خود مهارت کافی کسب می کنید و این آزمون فرصتی برای به نمایش گذاشتن دانش شما در یک بحث علمی شبیه سازی شده خواهد بود. علاوه براین، گذراندن آزمون شفاهی به عنوان بخشی از مدرک ارشد یک روش آمادگی برای فعالیت های دانشگاهی بعدی خواهد بود – فرصتی که بسیاری از دانشجویان پیش از شروع PhD کسب نخواهند کرد.

برخی از دوره های ارشد ترکیه مستلزم نوشتن رساله کتبی نیستند، در عوض دانشجویان باید یک پروژه حرفه ای شغلی را بگذرانند.

کارشناسی ارشد در ترکیه

هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه

شهریه های مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه می تواند متغیر باشد. به طور کلی باید انتظار هزینه های بالاتر برای دوره ها زبان انگلیسی را داشته باشید، دانشگاه های خصوصی هزینه بیشتری نسبت به دانشگاه های دولتی مطالبه می­کنند. دوره ­های انگلیسی زبان در دانشگاه های عمومی، سالانه حدود 500 یورو برای دانشجویان بین المللی هزینه به همراه خواهند داشت.

کارشناسی ارشد در ترکیه معمولا هزینه های موسسات خصوصی با میانگین 13000 یورو، بسیار بالاتر است.

 

شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه

اگر می خواهید کارشناسی ارشد در ترکیه بخوانید علاوه بر ضرورت برخورداری از صلاحیت های لازم در مقاطع تحصیلی قبلی، اغلب متقاضیان تحصیل در دانشگاه های ترکیه باید در آزمون ورودی شرکت کنند. این آزمون برای دوره های تحصیلات تکمیلی و متقاضیان بین المللی نیز اجرا می شود.

آزمونی که در ترکیه برگزار می شود آزمون ورودی کارکنان دانشگاهی و دانشجویان کارشناسی (ALES) است. بسیاری از برنامه های مقطع ارشد متقاضی را ملزم به کسب نمره ی حداقل 50-55 در این آزمون می کنند، درحالی که نمرات بالاتر شانس پذیرش شما به دانشگاه های رقابتی تر و یا برخورداری از بورسیه را افزایش می دهد.

محتوای آزمون ALES برای تایید این امر طراحی شده است که دانشجویان آینده از مهارت ها و توانمندی های پایه ای برخوردار باشند که برای گذراندن موفقیت آمیز مقطع ارشد ضروری است.

قصد این آزمون ها ممانعت از پیشرفت دانشجویان نبوده و دانشجویانی که در هرصورت آماده مطالعات در مقطع ارشد هستند نباید نگرانی نسبت به این آزمون ها داشته باشند. ÖSYM هیئت مسئول اجرای آزمون ALES است.

برخی از موسسات ممکن است آزمون هایی بین المللی مانند GMAT یا GRE را به جای ALES بپذیرند. به عنوان یک قاعده، نمرات 450 یا 610 به ترتیب معادل با گذراندن ALES شناخته می شوند.

برخی از دوره های مقطع ارشد کاملاً یا به طور نسبی به زبان انگلیسی تدریس شده و در دانشگاه های جدیدتری که قصد جذب دانشجویان بین المللی بیشتری دارند این گرایش رو به افزایش است. در صورتی که دوره به زبان ترکی تدریس شود، از شما خواسته می شود که در فرآیند پذیرش خود آزمون زبان ترکی را نیز بگذرانید.

اگر انگلیسی زبان دوم شما است و متقاضی یک برنامه آموزشی به زبان انگلیسی هستید، باید آزمون تسلط را نیز بگذرانید. به این منظور، هیئت ÖSYM آزمون های اختصاصی خود را برگزار می کند، اما دانشگاه ها می توانند آزمون های بین المللی از قبیل تافل و آیلتس را نیز بپذیرند.

نتیجه گیری

تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه مزایای زیادی دارد که از جمله آنها نزدیکی با ایران و هزینه های به نسبت کمتر کشورهای اروپایی است. علاوه بر این مزایا رنکینگ و اعتبار دانشگاه های ترکیه نیز موضوع بسیار مهمی است که باعث ایجاد انگیزه برای پذیرش کارشناسی ارشد در ترکیه می شود.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *