اقامت تحصیلی ترکیه

تحصیل در ترکیه

از جمله انتخابهای ایرانیان برای کسب اقامت تحصیلی، کشور ترکیه است.صددرصد اقامت تحصیلی ترکیه با انجام مهاجرت تحصیلی به این کشور علاوه بر کسب مدرک میتوان برای اقامت دائم نیز اقدام نمود. در واقع این حرکت میتواند سکوی پرتاب شما به سوی کشورهای پیشرفته ی دیگر اروپایی شود. دلیل پیگیری اقامت تحصیلی ترکیه برای بسیاری از دانشجویان ایرانی و سایر کشورهای دیگر، هزینه های مقرون به صرفه ی زندگی و شرایط تحصیلی مساعد می‌باشد.

اقامت تحصیلی ترکیه

با توجه به حدود ۱۷۰ دانشگاه خصوصی و دولتی در این کشور و جذب سالانه ی شصت و پنج هزار دانشجو قطعا شما هم این شانس را خواهید داشت که به عنوان دانشجو وارد ترکیه شوید.  اگر تمایل دارید ضمن مهاجرت و کسب علم، از اقامت تحصیلی ترکیه، نیز برخوردار گردید تا انتهای مقاله با ما در یوس مگ همراه باشید.

اقامت تحصیلی ترکیه

اقامت تحصیلی ترکیه برای چه کسانی صادر می‌گردد؟

  • افراد اتباع خارجی که سن آنها زیر هجده سال است می‌توانند با مجوز اقامت خانوادگی از ابتدایی تا پایان دوره ی متوسطه در این کشور تحصیل نمایند. اما اتباعی که مجوز خانوادگی ندارند می بایست دوره ی راهنمایی و متوسطه را برای تحصیل انتخاب کنند. برای افراد بالای هجده سال که هنوز دوره های راهنمایی و متوسطه را نگذرانده اند باید اقامت تحصیلی جداگانه اتخاذ شود.
  • دارندگان یکی از مدارک دیپلم تا دکترا که تحصیلات خود را در دانشگاه های این کشور گذرانده باشند نیز میتوان درخواست مجوز اقامت نمود.
  • دارندگان اقامت تحصیلی ترکیه فقط می‌توانند برای همسر و فرزندان خود درخواست اقامت نمایند و در قبال سایر بستگان هیچ حقی در این خصوص نخواهند داشت.

مدت زمان صدور مجوز اقامت تحصیلی ترکیه

–  مدت زمان صدور اقامت تحصیلی برای دانشجویانی که کمتر از یک سال تا پایان تحصیلات آنها مانده است، بیشتر از دوره ی آموزشی شان نخواهد بود.

–  اتباعی که از سایر کشورها با معرفی نامه ی سازمان یا نهاد دولتی به کشور ترکیه وارد شده اند، به طول زمان تحصیلشان، اقامت داده میشود.

–  اتباع خارجی مشغول به تحصیل دوران ابتدایی تا متوسطه که تامین هزینه های تحصیل آنها به عهده ی شخصی حقیقی یا حقوقی می‌باشد و از سوی قیم قانونی آنها رضایت نامه، موجود باشد، اقامت تحصیلی یک ساله اعطا میگردد.

 شرایط دریافت اقامت تحصیلی ترکیه

قبل از هرچیز پیشنهاد میکنیم راجع به شرایط زندگی در ترکیه کاملا تحقیق کنید و سپس تصمیم مناسب بگیرید. از این رو حتما مقاله شرایط مهاجرت به ترکیه را مطالعه کنید.

حال زمانش فرا رسیده که برویم تا مراحل و شرایط دریافت اقامت تحصیلی را برایتان بیان کنیم. در ابتدا باید ثبت نام شما در یکی از مراکز آموزشی یا آموزشگاه عالی کشور ترکیه انجام شده باشد. پس از این که با درخواست شما موافقت شد و مدارک لازم را ارائه نمودند میتوانید برای درخواست اقامت تحصیلی ترکیه اقدام کنید. ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سفارت ترکیه در کشورمان، درخواست پذیرش اقامت تحصیلی خود را به کشور ترکیه اعلام نمایند.

دلیل وجود متقاضیان زیاد برای دریافت مجوز اقامت تحصیلی ترکیه، حمایت همه جانبه ی دولت ترکیه از دانشجویان داخلی و خارجی اش، و اعطای بیمه های پزشکی برای حفظ سلامت آنهاست.

اگر برای شما سوال است که بیمه ی پزشکی برای اقامت تحصیلی ترکیه به چه صورت میباشد، در جواب میتوان گفت که بر طبق قوانین و مقررات بیمه های دانشجویی در این کشور، در سه ماهه ی اول از تاریخ ثبت نام بیمه ی عمومی تحت عنوان SGK صادر میگردد. برای دریافت این بیمه حتما باید فرم درخواست پر نمایید. در غیر این صورت باید برای بیمه ی سلامت خصوصی در این کشور اقدام کنید.

مدارک مورد نیاز جهت دریافت اقامت تحصیلی ترکیه

برای دریافت اقامت تحصیلی ترکیه لازم است که مدارک معتبر و صحیحی را ارائه دهید. جمع آوری این مدارک و نحوه ی ارسال درست آنها ممکن است با چالش هایی همراه باشد که پیشنهاد ما به شما کمک گرفتن از مشاوران و متخصصان مجموعه ی یوس مگ خواهد بود. همان گونه که واقف هستید هرگونه ارسال اشتباه مدارک یا نقص آنها، سبب رد شدن درخواست شما خواهد شد.

برخی از این مدارک کلی عبارتند از:

فرم تکمیل شده ی درخواست اقامت تحصیلی ترکیه

برگه ی پرداخت هزینه های مربوط به این اقدام

ارائه ی مدارک هویتی از جمله پاسپورت با حداقل اعتبار تعیین شده

ارائه ی مدارک تحصیلی گذشته به همراه ریز نمرات و ترجمه ی آنها

ارائه ی مدارک بانکی که اثبات کند شما از تمکن مالی لازم برخوردار هستید.

ارائه ی چند قطعه عکس جدید و پاسپورتی از فرد متقاضی

ارائه ی مدرک بیمه نامه برای مدت زمان اقامت در ترکیه

فرم قبول کردن درخواست پذیرش از سوی مرکز آموزشی

ارائه ی بلیط های رفت و برگشت به کشور ترکیه و کشور مبدا

ارائه ی مدرک مربوط به تعیین محل سکونت

(ممکن است سفارت ترکیه، بنا به شرایط فردی یا تحصیلی، درخواست مدارک دیگری نیز نماید.)

نام برخی از دانشگاه های خصوصی معتبر ترکیه شامل دانشگاه هالیچ ترکیه ، دانشگاه آیدین ترکیه، دانشگاه گالاتا، دانشگاه بیکنت، دانشگاه ایستینیه، دانشگاه فنرباغچه، دانشگاه ینی یوزییل، دانشگاه مدیپول، دانشگاه گلیشیم و دانشگاه اطلس استانبول اشاره کرد.

پس از این که مدارک را به سفارتخانه ترکیه فرستادید میتوانید حدود پانزده روز برای دریافت جواب موافقت یا عدم تایید اقامت تحصیلی ترکیه صبر کنید.

موقعیت کاری پس از اقامت تحصیلی ترکیه

دانشجویان پس از این که از دانشگاه های ترکیه فارغ التحصیل شدند می‌توانند برای کار و شغل به جستجو بپردازند. با توجه به نرخ بیکاری که امروز در این کشور شاهد هستیم، یافتن شغل مناسب با رشته ی تحصیلی تان، کار چندان آسانی نخواهد بود. البته اگر شما در رشته پزشکی و دندانپزشکی تحصیل کرده باشید می توانید به راحتی مجوز کار دریافت کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه حتما مقاله اجازه کار برای پزشکان خارجی را مطالعه کنید. اگر مدرک شما پزشکی و دندانپزشکی نیست باز هم می توانید شغل مناسب بیابید، برای دانستن شرایط آن حتما مقاله شرایط کار در ترکیه برای ایرانیان را مطالعه کنید.

برای این منظور میبایست یک رزومه تحصیلی و احیانا کاری از خودتان تهیه کرده و در روزنامه، شرکتهای کاریابی و یا اینترنت جستجوی کار نمایید.

پس از یافتن شغل مناسب و قانونی میتوانید اقامت تحصیلی خود را به نوع اقامت کاری تغییر دهید.

ریجکت اقامت تحصیلی ترکیه

اگر در زمانی که با افسر پرونده در حال مصاحبه باشید و نتوانید وی را در مورد هدف درخواست ویزای تحصیلی قانع نمایید، یا مدارکی که از شما خواسته شده را به درستی ارائه ندهید، قطعا پرونده ی شما پذیرفته نخواهد شد و اصطلاحا ریجکت میگردید.

از جمله مواردی که میتواند دلیلی برای ریجکت درخواست اقامت تحصیلی شما گردد، عدم اثبات تمکن مالی، عدم ارائه ی مدرک زبان در سطح قابل قبول، عدم پذیرش موسسه آموزشی و غیره خواهد بود.

در صورت اعلام ریجکت ویزای تحصیلی ترکیه میتوانید پس از ۲۴ ساعت، و تصحیح موارد خواسته شده، مجددا برای اقامت تحصیلی ترکیه اقدام نمایید.

سخن پایانی:

دریافت اقامت تحصیلی ترکیه برای هر مقطع و رشته ای در بر دارنده ی اقدامات خاصی می‌باشد که ممکن است به دلیل ناآگاهی از نوع مدارک یا نحوه ی ارائه ی آنها، فرصت به دست آمده، خراب شود. پس همیشه قبل از هر اقدامی در این خصوص با افراد متخصص و آگاه مشورت نمایید.

 

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *