اقامت تحصیلی ترکیه

اقامت تحصیلی ترکیه

اقامت دائم ترکیه از طریق تحصیل

 

چکیده مطلب:

مهاجرت تحصیلی به ترکیه و گرفتن اقامت ترکیه از طریق تحصیل از دغدغه های دانشجویان ایرانی بوده اما پس از تصویب قانون جدید اقامت در ترکیه، همه افراد بدون در نظر گرفتن شرایط سنی یا حضور در کلاس درس و شرکت در امتحان می توانند برای گرفتن اقامت دائم تحصیلی در ترکیه اقدام کنند. موسسه مهاجرت تحصیلی یوس مگ با ارائه خدمات متنوع و کارشناسان مجرب می تواند اخذ اقامت تحصیلی ترکیه را آسان کند. در ادامه با ما همراه باشید تا صفر تا صد ویزای تحصیلی ترکیه را بیان کنیم.

اقامت تحصیلی ترکیه چیست؟

اقامت تحصیلی ترکیه چیست؟

به طور کلی دو دسته از افراد به دنبال اخذ اقامت تحصیلی ترکیه هستند که در ادامه توضیح می دهیم:

اگر شما دانشجویی هستید که به دنبال تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه با اهداف تحصیلی و حرفه‌ای خود هستید، اقامت تحصیلی بهترین گزینه برای شماست. این اقامت به شما اجازه می‌دهد تا به صورت رسمی در کلاس‌ها شرکت کرده، از تسهیلات دانشگاهی بهره‌ برده و به دوره‌های آموزشی مختلف مشغول شوید. همچنین، این اقامت باعث می‌شود تا در محیط تحصیلی بهتری قرار گیرید و از فرصت‌های شغلی مناسب‌تری بهره‌برداری کنید.

اما اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به دنبال اقامت تحصیلی ترکیه بدون نیاز به حضور در دانشگاه می باشید، خبر خوب این است که برای شما نیز کارت اقامت تحصیلی صادر می شود تنها باید در تمام مراحل از کارشناسی مجرب کمک بگیرید زیرا تعداد محدودی از دانشگاه های ترکیه با اقامت تحصیلی بدون حضور در دانشگاه موافقت می کنند. این مسیر مناسبی برای افرادی است که به دنبال فرصت‌های کاری، تجاری یا حتی استراحت در ترکیه هستند.

انواع ویزای تحصیلی ترکیه

یکی از مسائل بسیار مهم انتخاب درست نوع اقامت تحصیلی است. در جدول زیر برخی از ویزاهای تحصیلی معرفی شده اما پیشنهاد می کنیم برای اینکه با اقامت تحصیلی شما 100% موافقت شده و به دلیل عدم انتخاب صحیح ویزای تحصیلی درخواست تان ریجکت نشود حتما با مشاوران مهاجرت تحصیلی یوس مگ در تماس باشید.

ویزای کارآموزیInternship Visa
کارآموزی AISECInternship AISEC
کارآموزی اراسموسInternship Visa
هدف دوره زبان ترکیTurkish Language Course Purpose
با هدف آموزشEducation Purpose
با هدف دورهCourse Purpose
تحصیل در جمهوری ترک قبرس شمالیEducation in Turkish Republic of Northern Cyprus

هزینه اقامت تحصیلی در ترکیه

هزینه اقامت تحصیلی در ترکیه

در مراحل درخواست ویزای تحصیلی، هزینه‌های مختلفی مانند هزینه‌های پردازش درخواست ویزا، هزینه‌های اخذ وقت از سفارت (حدودا 760 لیر ترکیه)، هزینه بیمه مسافرتی (حدودا 30000 لیر ترکیه) و میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی ترکیه (حدودا 4000-5000 لیر ترکیه) می باشد. البته ممکن است این مبالغ با توجه به شرایط بازار و دیگر مسائل مختلف تغییر کند.

مزایای گرفتن اقامت دائم ترکیه از طریق تحصیل

  • امکان داشتن کارت اقامت برای خانواده یکی از امتیازات بزرگ اقامت تحصیلی در ترکیه می باشد. همسر و فرزندان زیر 18 سال شما نیز می‌توانند کارت اقامت دریافت کنند و با شما به ترکیه سفر کنند.
  • اقامت تحصیلی ترکیه فرآیندی ساده و سریع است.
  • یکی از مزیت‌های اصلی اقامت تحصیلی در ترکیه، عدم نیاز به شرط سنی و معدل برای اخذ آن است.
  • در مقایسه با دیگر راه‌های اخذ اقامت در ترکیه، اقامت تحصیلی هزینه‌های کمتری را به دنبال دارد.
  • یکی از مزیت‌های مهم اقامت تحصیلی، اجازه کار در ترکیه است. شما می‌توانید به عنوان پاره‌وقت یا تمام‌وقت کار کنید و تجربه‌ی شغلی خود را افزایش دهید.
  • امکان تحصیل رایگان برای فرزندان (فرزندان شما در ترکیه می‌توانند به صورت رایگان در مدارس دولتی تحصیل کنند)
  • تمدید آسان اقامت از دیگر مزیت های ویزای تحصیلی ترکیه بوده زیرا تا زمان اتمام دوره تحصیلی، اقامت شما به راحتی تمدید می‌شود و نیازی به فرآیندهای پیچیده نخواهد بود.
  • با اقامت تحصیلی، شما می‌توانید حساب بانکی در ترکیه باز کنید و بهره‌مندی از امکانات مالی محلی را تجربه کنید. همچنین، دریافت تخفیف‌های مختلف برای تفریحات، حمل و نقل عمومی و خریدها نیز ممکن است.
  • اخذ گواهینامه رانندگی ترکیه بعد از گرفتن اقامت تحصیلی وجود دارد.
  • با اقامت تحصیلی ترکیه می توانید از به صورت رایگان از مراکز پزشک خانواده بهره مند شوید.

مراحل اخذ اقامت تحصیلی ترکیه

مراحل اخذ اقامت تحصیلی ترکیه

برای شروع روند اخذ اقامت تحصیلی در ترکیه، اقدام اولیه شما باید ثبت نام در دانشگاه مورد نظر خود و دریافت برگه پذیرش ثانویه باشد. پذیرش اولیه معمولاً به صورت آنلاین از ایران انجام می‌شود، اما پذیرش ثانویه تنها پس از تکمیل کامل مراحل ثبت نام در دانشگاه در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

برای انجام امور اداری و ثبت نام در دانشگاه‌های ترکیه، دو روش مستقیم و وکالتی در اختیار شما قرار دارد:

  • روش مستقیم

در این روش، شما می‌توانید خود به دانشگاه مورد نظر مراجعه کرده و مراحل ثبت نام را طی کنید. این روش مستلزم حضور شما در ترکیه و تسلط به مراحل ثبت نام و امور اداری مربوطه است.

  • روش وکالتی

در این روش، می‌توانید با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ایران، کارهای اداری و ثبت نام را به یک کارگزار وکیل واگذار کنید. این کارگزار در ترکیه برای شما امور ثبت نام و اقامت را انجام می‌دهد و نیازی به حضور شما در ترکیه ندارید.

اگر تمایل به شیوه وکالتی ندارید و یا می‌خواهید از تجربه کارشناسان استفاده کنید، می‌توانید از خدمات تور ثبت نام دانشگاه در ترکیه بهره‌برداری کنید. در این روش، کارشناسان با شما همراه می‌شوند و در تمام مراحل ثبت نام دانشگاه به شما راهنمایی می‌کنند.

مراحل ثبت نام در دانشگاه های ترکیه برای اخذ ویزای تحصیلی

  • برای شروع، باید پذیرش اولیه از دانشگاه ترکیه را کسب کنید. این امر می‌تواند از طریق آزمون یوس یا روش‌های بدون آزمون انجام شود. پذیرش اولیه اهمیتی دارد تا بتوانید به مرحله بعدی یعنی مراجعه به دانشگاه بپردازید.
  • بعد از کسب پذیرش اولیه، باید به دانشگاه مرتبط با پذیرش خود مراجعه کنید. در این مرحله، می‌توانید با مسئولین دانشگاه در مورد مراحل ثبت نام و مدارک مورد نیاز صحبت کنید.
  • برای ثبت نام در دانشگاه، باید مدارک لازم را تهیه و ارائه دهید. دقت داشته باشید که هر دانشگاه ممکن است الزامات مختلفی داشته باشد، بنابراین حتماً قبل از ثبت نام لیست مدارک مورد نیاز را بررسی کنید.
  • فرم‌های مرتبط با ثبت نام را تکمیل کرده و به واحدهای مربوطه در دانشگاه ارائه دهید. این فرم‌ها شامل اطلاعات شخصی و آموزشی شما خواهد بود.
  • نیمی از شهریه سالانه دانشگاه را پرداخت کرده و فیش واریزی را دریافت کنید. این پرداخت نشان از جدیت شما در تحصیل در دانشگاه است.
  • بعد از انجام مراحل فوق، دانشگاه پذیرش ثانویه را به شما خواهد داد. این پذیرش مورد نیاز برای اخذ اقامت تحصیلی است.
  • با دریافت پذیرش ثانویه، باید به اداره مهاجرت یا “اداره گوچ” مراجعه کرده و اقامت تحصیلی خود را دریافت نمایید.

مدت زمان اقامت تحصیلی ترکیه

مدت زمان اقامت تحصیلی در ترکیه ابتدا 1 سال است. اما این مدت زمان قابلیت تمدید دارد. به ازای هر سال تحصیلی، شما می‌توانید اقامت تحصیلی خود را تمدید کنید. این ویژگی باعث می‌شود که نگرانی بابت تمدید اقامت نداشته باشید و به راحتی بتوانید بر روی تحصیل خود تمرکز کنید. در صورت پایان مدت تحصیلی، چند گزینه برای شما وجود دارد. شما می‌توانید برای مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهید و درخواست اقامت تحصیلی جدیدی برای مقطع جدید خود داشته باشید. همچنین، اگر تصمیم به شروع حرفه‌ای خود در ترکیه دارید، می‌توانید نوع اقامت خود را به اقامت کاری تغییر داده و به عنوان یک کارمند یا کارآفرین در این کشور فعالیت کنید.

قوانین کار دانشجویی در ترکیه با اقامت تحصیلی 

قوانین کار دانشجویی در ترکیه با اقامت تحصیلی 

بر اساس تغییرات جدید در قوانین ترکیه، دانشجویان خارجی در سال اول تحصیل خود در مقاطع کاردانی و کارشناسی اجازه کار به صورت تمام وقت را نخواهند داشت. این تصمیم به منظور تسهیل فرآیند تعلیم و تحصیل برای دانشجویان تازه وارد اتخاذ شده است. دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا از سال اول تحصیل خود در ترکیه اجازه کار خواهند داشت. این امکان به آنها این اجازه را می‌دهد که در کنار تحصیلات خود، تجربه کاری نیز کسب کنند و بازار کار را بشناسند.

اشخاصی که تصمیم به کار با اقامت تحصیلی در ترکیه دارند، باید مجوز کار معتبری اخذ کنند. این مجوز که به نام “چالیشما ایزین” شناخته می‌شود، به شما اجازه می‌دهد تا در محدوده‌های قانونی و با رعایت قوانین کاری در ترکیه فعالیت کنید. با اقامت تحصیلی در ترکیه، می‌توانید حداکثر 30 ساعت در هفته کار کنید. این امکان به شما اجازه می‌دهد تا به ترکیبی متعادل از تحصیل و کار بپردازید و همچنین تجربه‌ی حرفه‌ای را کسب کنید. همچنین اگر تصمیم به کار با اقامت تحصیلی در ترکیه دارید، حتماً باید به رعایت قوانین کاری مربوطه توجه کنید. فرد متقاضی اجازه کار نباید در محل کار غیرقانونی فعالیت داشته باشد؛ در غیر این صورت ممکن است مجازات‌های قانونی به او تعقیب کنند.

مراجعه به اداره مهاجرت ترکیه برای گرفتن اقامت تحصیلی

پس از رزرو وقت راندوو (به معنای ملاقات یا مصاحبه)، شما می‌توانید به اداره گوچ مراجعه کنید. در اینجا دو گزینه برای تکمیل فرم راندوو وجود دارد. اولین گزینه این است که می‌توانید فرم‌های مورد نیاز را به صورت کاغذی تکمیل کنید. دومین گزینه این است که از قبل فرم راندوو را آنلاین تکمیل کرده و به صورت الکترونیکی ارسال کنید.

در تاریخ معینی که قبلاً رزرو کرده‌اید، به اداره گوچ مراجعه می‌کنید. اینجا مقابل افسر اداره مهاجرت قرار می‌گیرید. مهمترین نکته این است که اکثراً در مورد اخذ کارت اقامت تحصیلی، مصاحبه انجام نمی‌شود. افسر اداره مهاجرت تنها مدارک شما را بررسی می‌کند. اگر تمام مدارک لازم کامل و معتبر باشند، او تصمیم به صدور کارت اقامت می‌گیرد. این مرحله معمولاً تنها چند دقیقه طول می‌کشد.

پس از تأیید مدارک و صدور موافقت از سوی افسر اداره مهاجرت، کارت اقامت ترکیه (کیملیک کارت) در حدود 10 روز کاری برای شما تهیه می‌شود. این کارت به آدرس محل اقامت شما ارسال می‌شود. با دریافت کارت اقامت، شما می‌توانید به صورت رسمی در کشور ترکیه اقامت داشته باشید و از تمامی امکانات اقامتی بهره‌برداری نمایید.

اگر از تورهای حامی مهاجر برای اخذ اقامت تحصیلی استفاده کنید، می‌توانید با داشتن یک کارشناس در کنار خود، تمام مراحل ثبت نام در دانشگاه و مراجعه به اداره مهاجرت را با اطمینان انجام دهید. این کارشناس با همراهی شما، به شما در هر مرحله از فرآیند کمک می‌کند و در صورت بروز هرگونه مشکل به آسانی آن را برطرف می کند.

مدارک لازم برای اقامت دانشجویی ترکیه

  • ارائه پاسپورت (اطمینان حاصل کنید که پاسپورتتان حداقل 6 ماه اعتبار دارد و بهتر است اگر صفحات خالی هم داشته باشد
  • برگه پذیرش اولیه از دانشگاه (این مدرک نشان می‌دهد که شما قصد ورود به دانشگاه دارید و به مراحل بعدی می‌توانید پیش بروید)
  • برگه پذیرش ثانویه از دانشگاه
  • فیش واریزی نصف شهریه سال اول دانشگاه (نشان‌دهنده تعهد شما به پرداخت هزینه‌های تحصیلی است)
  • ورگی نومرسی یا شماره مالیاتی (نشان می‌دهد که شما قادر به تأمین هزینه‌های مالی تحصیلی و زندگی در ترکیه هستید)
  • گواهی محل اقامت که می‌تواند به شکل اجاره‌نامه یا نامه از خوابگاه ارائه شود و نشان‌دهنده محل اقامت معتبر شما در ترکیه است.
  • 4 تا 8 قطعه عکس رنگی
  • ارائه بیمه درمانی دو ساله
  • همراه داشتن پول نقد برای پرداخت هزینه های جاری

مصاحبه اقامت تحصیلی ترکیه

در روز مصاحبه، در کنسولگری یا سفارت ترکیه، با یک افسر کنسولی ملاقات خواهید کرد. این مصاحبه معمولاً کوتاه است و در طی آن، افسر کنسولی از شما سوالاتی در مورد برنامه‌های تحصیلی و هدف از سفرتان به ترکیه خواهد پرسید. برخی از سوالات معمولی که ممکن است در مصاحبه پرسیده شوند عبارتند از:

  • برنامه‌های تحصیلیتان چیست؟
  • چرا انتخاب کرده‌اید به ترکیه برای تحصیل بروید؟
  • چه مزایا و فوایدی از تحصیل در ترکیه انتظار دارید؟

پیش از مصاحبه، بهتر است پاسخ‌های مختصر و واضحی برای این سوالات تهیه کنید تا به طور مطلوبی به افسر کنسولی پاسخ دهید. در طول مصاحبه، با رویکردی مثبت و اطمینان به‌نفس به سوالات پاسخ دهید. توضیح دهید که چرا انتخاب کرده‌اید به ترکیه بروید و چگونه از این تجربه بهره‌برداری خواهید کرد. بعد از پاسخ‌دهی به سوالات، مصاحبه به پایان خواهد رسید. افسر کنسولی معمولاً به شما خواهد گفت که چگونه از نتیجه مصاحبه باخبر خواهید شد. اگر ویزای تحصیلی شما تأیید شود، شما به زودی خبر خواهید‌گرفت و می‌توانید به مراحل بعدی بروید.

سخن پایانی

اخذ اقامت تحصیلی ترکیه، با توجه به تغییرات جدید در قوانین اقامتی ترکیه و مشکلاتی که در راه‌های دیگر اخذ اقامت به وجود آمده است، روش اقامت تحصیلی ترکیه به‌عنوان یکی از سریع‌ترین و آسان‌ترین راه‌ها برای گرفتن اقامت ترکیه از طریق تحصیل می باشد. برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه و اقامت دائم تحصیلی در ترکیه با مشاوران یوس مگ تماس گرفته تا راهنمایی های لازم به شما داده شود. از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید سپاس گزاریم. منتظر خواندن سوالات و پیشنهادات شما هستیم.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *