خرید خانه در ترکیه

خرید ملک در ترکیه

تحصیل در ترکیه از آنجایی که کشوری جذاب و محبوب برای ایرانیان است و بسیاری از ایرانیان به دنبال خرید یا اجاره خانه در این کشور هستند. مهمترین دلیل این امر در گذشته امکان اخذ اقامت موقت ترکیه با اجاره ملک و در حال حاضر اخذ اقامت دائم ترکیه با خرید ملک در ترکیه می‌باشد. پایین بودن ارزش لیر ترکیه نسبت به دلار و یورو، نزدیک بودن به ایران، وجود خانه‌های مجلل با قیمت کمتر نسبت به ایران از دیگر دلایل محبوبیت ترکیه است. یکی از بهترین شهرهای ترکیه برای زندگی و اجاره، استانبول است. هزینه اجاره خانه در استانبول بسته به مکان و نوع خانه انتخابی متفاوت است اما میانگین هزینه اجاره خانه در ترکیه در ماه 9-50 هزار لیر است.

اجاره ملک در ترکیه

ترکیه شرایط قانونی مساعدی را برای اتباع خارجی برای اجاره خانه با گزینه‌های پرداخت مطلوب فراهم کرده است. با این حال، خارجی‌ها برای اجاره و خرید ملک در استانبول ترکیه، رویه‌های خاصی وجود دارد. تمامی اتباع خارجی که اجازه اقامت در ترکیه را دریافت کرده‌اند حق اجاره خانه در ترکیه را دارند. استانبول یکی از بهترین شهرهای ترکیه برای زندگی و کار است. بنابراین اجاره خانه در استانبول نسبت به سایر شهرهای ترکیه در بین ایرانیان محبوبیت بیشتری دارد.

اجاره خانه در ترکیه

مهمترین بخش فرآیند اجاره برای اتباع خارجی در این کشور، ثبت اجاره نامه است. طبق قوانین ترکیه، قرارداد اجاره سندی کتبی است که به موجب آن موجر به مستاجر اجازه می‌دهد در ازای دریافت اجاره، از ملک برای مدت معینی استفاده کند. ثبت اجاره نامه تضمینی و راه حل قانونی است که از بروز مشکلات بین مستاجر و مالک جلوگیری می‌کند.

اتباع خارجی باید مجوز اقامت در استانبول ترکیه را داشته باشند، اما نیازی به اخذ اقامت ترکیه به صورت مرحله‌ای ندارند.

قرارداد اجاره خانه در ترکیه باید شامل چه مواردی باشد؟

  • اجاره آپارتمان در ترکیه و عقد قرارداد
  • ثبت اطلاعات لازم در قرارداد اجاره

برای ایرانی ها هر زمان که بحث مهاجرت یا سرمایه گذاری در خارج از کشور پیش بیاید خرید خانه در ترکیه اولین ایده ای است که به ذهن اکثر ما میرسد. البته که نزدیکی قابل ملاحظه و مسافت سه ساعته از طریق پرواز بین استانبول و تهران نیز به علاقه خرید ملک در این کشور همسایه دامن می زند.

جدا از مسئله نزدیکی مسافت، موارد مختلف دیگر از قبیل: شباهت زیاد رفتاری و فرهنگی، رسومات و اخلاق های مشابه، راه های ارتباطی مختلف، امکان مسافرت و رفت و آمد راحت به ایران نیز از ملاک هایی هستند که سبب رغبت بیشتر ایرانیان در خصوص مهاجرت به ترکیه نسبت به برخی دیگر از کشورها می شوند.

در بین شهرهای مختلف ترکیه، استانبول در بین دیگر شهر ها محبوبیت بیشتری دارد، بعد از استانبول آنکارا، ازمیر آنتالیا، آنالیا و وان شهرهایی هستند که اغلب برای مهاجرت به ترکیه انتخاب می شوند. البته انتخاب این که کدام شهر را برای خرید ملک در ترکیه انتخاب کنید بنا به شرایط شما و شهر مقصد متفاوت است. در ادامه نقاط قوت و نقاط ضعف هر شهر را جهت خرید ملک در ترکیه برایتان بیان میکنیم پس در ادامه همراهمان باشید.

خرید ملک در ترکیه

مهم ترین نکته راجع به خرید ملک در ترکیه، خرید ملک از شرکتهای معتبر و کارشناسانی که مجوز رسمی دارند خرید کنید و یا با شرکتها به طور مستقیم ارتباط بگیرید. برای گرفتن پاسپورت حتما از یک وکیل ترک در کنار خودتان کمک بگیرید. در موقع قرارداد اگر به زبان ترکی مسلط نیستید از یک مترجم ترک کمک بگیرید و به فکر هزینه مترجم نباشید.

البته خرید خانه در ترکیه و اخذ پاسپورت این کشور نیز می ‌تواند سکوی پرتابی برای مهاجرت به کشورهای اروپایی و زمینه سازی جهت ایجاد موقعیت های تجاری، تحصیلی و سکونت در سایر کشورها محسوب شود‌ چرا که پاسپورت ترکیه در رتبه ۳۹ بین المللی قرار دارد و به کمک آن می توانید به راحتی به بیش از ۷۰ کشور دیگر بدون نیاز به ویزا رفت و آمد کنید‌.

بهترین شهر برای خرید خانه در ترکیه

سوالی که ممکن است هر فردی بارها از خود و یا سایر افراد مطلع در زمینه خرید خانه در ترکیه بپرسد: در مورد بهترین شهر از نظر سکونت و یا سرمایه گذاری در ترکیه است. در پاسخ به این سوال باید بدانید که زندگی و یا اقامت و سرمایه گذاری در این کشور نیز مانند ایران بنابر شرایط جغرافیایی، امکانات رفاهی، تفریحی و… در هر شهری با شهر دیگر متفاوت است.

به طور مثال: استانبول از لحاظ تمامی شرایط ذکر شده شرایط مساعدی داشته و خرید خانه و یا ملک تجاری در این شهر می تواند یک سرمایه گذاری موفق و روبه رشد محسوب شود که البته مناطق تاپ نسبت به منطقه های درجه ۲ و ۳ قیمت بیشتری خواهند داشت.

حتما بخوانید: خرید ماشین در ترکیه

از لحاظ قیمت نیز بنابر شرایط مختلفی که در هر منطقه شهری حاکم است رنج های مختلفی وجود دارد که محل ملک، امکانات شهری، رفاهی، تفریحی، آموزشی، فرهنگی و… از موارد موثر بر قیمت هستند. همچنین نوع ملک از لحاظ آپارتمانی، مجتمع  یا ساحلی بودن نیز تاثیر بسزایی روی قیمت دارد.  در این کشور همانند خرید ملک در ایران و یا هر کشور دیگری خرید خانه در شهرهای مجهزی همچون: استانبول، آنتالیا، آنالیا و… که از توریستی ترین مناطق ترکیه نیز محسوب می شوند گران تر می باشد.

قوانین خرید خانه در ترکیه

این کشور امکان خرید ملک در اراضی  خود برای مهاجران را فراهم کرده و طبق تبصره ها و بندهای قانون جاری در کشور، یک سری از بایدها و نبایدها در خصوص خرید ملک توسط مهاجران وجود دارد.

  1. مهاجرین نمی توانند در مناطق ویژه ترکیه از قبیل مناطق نظامی و امنیتی کشور خانه خریداری کنند.
  2. خرید خانه در ترکیه به معنای اینکه شما حق کار کردن در این کشور را دارید نیست‌. اگر زمینه کاری مناسب و شرایط قانونی به شما اجازه دهد باید اجازه کار را نیز کسب کنید.
  3. اگر فرد مهاجر زمین خریداری کند تنها دو سال برای ساخت ملک مورد نظر فرصت دارد.
  4. توجه کنید که طبق قوانین شهرداری و اراضی این کشور در هر منطقه و شهری تنها ۱۰ درصد از زمین ها به مهاجرین جهت فروش عرضه می شود.
  5. طبق قوانین کشور در صورت فوت مالک، تمامی املاک و سرمایه ها به وارثین درجه یک تعلق گرفته و یا در صورت وجود وصیت نامه بر طبق آن عمل می شود.
  6. جهت خرید خانه در ترکیه لازم است حساب بانکی در این کشور افتتاح کنید و سرمایه خود را جهت خرید خانه از طریق حساب شخصی پیگیری کنید و یا از طریق پاسپورت و صرافی ها اقدام به خرید نمایید.

مهاجرت به ترکیه از طریق اجاره ملک

اگر به فکر سرمایه گذاری و اخذ اقامت ترکیه هستید بهترین راه خرید خانه در ترکیه است. اما باید بدانید که با خرید خانه در ترکیه تنها اقامت ترکیه را تا زمانی دارید که خانه به نام شماست. اگر می خواهید شهروند ترکیه شوید نیز می توانید از طریق خرید خانه در ترکیه اقدام کنید اما باید ارزش ملک شما بالای 400هزار دلار باشد.

اخذ شهروندی با خرید خانه در ترکیه

اخذ شهروندی در این کشور خواسته اغلب مهاجرین می باشد که اگر بخواهید این شرایط را کسب کنید لازم است یک سری قوانین را به درستی بشناسید و اجرا کنید. اولین اقدام، خرید خانه به صورت نقدی و فقط از شهروند ترک می باشد و لازم است که پیش از شما شخص دیگری روی آن ملک درخواست شهروندی نداده باشد.

بیشتر بدانید: ثبت شرکت در ترکیه

علاوه بر این ملک خریداری شده توسط شما باید معادل ۴۰۰ هزار دلار ارزش داشته باشد؛ البته این به معنای الزام خرید یک ملک نیست بلکه می توانید چندین ملک مختلف را با این قیمت خریداری کنید و بعد از طی مراحل مربوطه می‌توانید برای خود، همسر و فرزندان در صورتی که به سن ۱۸ سال نرسیده باشند پاسپورت و حق شهروندی بگیرید.

البته در صورت چنین اقدامی جهت اخذ شهروندی تا سه سال حق معامله یا فروش ملک خریداری شده را ندارید؛ اما این تنها راه اخذ شهروندی نیست و می توانید از طریق سرمایه گذاری در بانک ها نیز جهت اخذ شهروندی اقدام نمایید.

اگر می خواهید از ارزانترین شهر ترکیه برای زندگی مطلع شوید روی آن کلیک کنید.

نکات مهم خرید خانه در ترکیه

پیش از هر اقدامی جهت خرید خانه در ترکیه لازم است که به طور دقیق در مورد شهر مد نظر، شرایط قانونی خرید ملک و بودجه مورد نیاز جهت خرید خانه در آن منطقه تحقیق کنید. سپس نحوه خرید و راه های ارتباطی خود را با آگاهی و اعتماد کامل مشخص کنید. برخی از نکات لازم جهت خرید خانه در ترکیه شامل موارد زیر می باشند:

قبل از هر چیزی پیشنهاد می کنم تجربه من از زندگی در ترکیه را بخوانید که بسیار کمک کننده در تصمیم گیری هایتان است.

  • برآورد هزینه های خرید خانه و دیگر مبالغی که طی این پروسه لازم است پرداخت کنید.
  • بررسی فایل های ملکی موجود مطابق با بودجه خود از تمام لحاظ
  • اطلاع دقیق از مساحت ملک، امکانات، موقعیت جغرافیایی، وضعیت سند و نحوه انتقال مالکیت پس از خرید
  • در نظر گرفتن موقعیت ملک از لحاظ دسترسی به مراکز درمانی، رفاهی، تفریحی، آموزشی، فرهنگی و…
  • سطح منطقه شهری و یا نزدیکی به مناطق ویژه و مرکز شهر

    نکات مهم اجاره خانه در ترکیه

  • درج اطلاعات زیر در قرارداد اجاره‌ای که توسط مستاجر خارجی و مالک تنظیم شده است الزامی است:
  • پلاک ثبتی آپارتمان
  • آدرس دقیق منطقه، جاده و خیابانی که خانه در آن قرار دارد
  • نوع ملک برای اجاره (آپارتمان، ویلا، اداری و…)
  • نام، نام خانوادگی و شماره ملی مالک
  • آدرس محل سکونت مالک
  • نام مستاجر و شماره شناسه TR
  • شماره شناسایی TR یک شماره شناسایی ویژه است که توسط اداره کل جمعیت و شهروندی ترکیه صادر می‌شود و نشان دهنده مجوز اقامت در ترکیه است.
  • آدرس اضافی برای مستاجر
  • تاریخ قرارداد اجاره و مدت آن
  • اجاره ماهانه و سالانه ملک مورد نیاز
  • نحوه پرداخت اجاره بها
  • وضعیت ملک (مبله یا غیر مبله)
  • ثبت تجهیزات در خانه اجاره‌ای در صورت وجود

شرایط اجاره آپارتمان در ترکیه

طبق قوانین ترکیه، برای حفظ حقوق هر دو طرف (مستاجر و مالک) باید شرایط زیر در قرارداد اجاره نوشته شود:

مستاجر باید با دقت از ملک مورد اجاره استفاده کند.

مستاجر باید با افرادی که در نزدیکی ملک اجاره‌ای زندگی می‌کنند و با همسایگان منصف باشد.

مستاجر نمی‌تواند مال مورد اجاره را به شخص ثالث واگذار یا اجاره دهد.

مستاجر نمی‌تواند بدون اجازه کتبی مالک، ساختار ملک را مانند نوسازی یا تعمیر تغییر دهد.

مستاجر موظف است ملک را به همان ترتیبی که واگذار شده به مالک تحویل دهد مگر اینکه پس از پایان مدت اجاره، قرارداد اجاره تمدید شود. اگر ملک یا تجهیزات آن (در آپارتمان مبله) در طول مدت اجاره آسیب ببیند، مستاجر باید هزینه آن را بپردازد.

در پایان مدت اجاره، اگر خانه فروخته یا اجاره شود، مستاجر باید با گشت و گذار مشتری در خانه موافقت کند.

در مواردی که مستاجر ملزم به تخلیه خانه باشد، در صورتی که مستاجر در مهلت مقرر منزل را تخلیه نکند، مسئولیت خسارت مالی وارده به مالک بر عهده وی است.

اگر قرارداد اجاره شرط ودیعه دارد، مبلغ ودیعه وثیقه را یادداشت کنید و حتماً وضعیت فعلی مبلمان را در اجاره نامه قید کنید. زیرا قانون اساسی تفاوت بین وضعیت اثاثیه در زمان اجاره و زمان تحویل خانه را الزامی کرده است. خسارت اثاثیه هنگام جابجایی ممکن است از سپرده امنیتی شما کسر شود.

 خرید خانه در استانبول

استانبول یکی از شهر های بزرگ ترکیه است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و وجود فرصت های شغلی برای مهاجران و توریستی بودن محبوبیت ویژه ای دارد. استانبول در بسیاری از موارد شبیه تهران است، مرکزیت، امکانات رفاهی بالا، شلوغی، بزرگ بودن شهر و فرصت های شغلی بالا

برای خرید ملک در استانبول باید به نکاتی که در بالا به آن اشاره کردیم توجه کنید، ضمن اینکه دولت ترکیه برای پخش کردن مهاجران در سطح شهر و عدم تمرکز آنها در یک منطقه خاص از شهر قانونی گذاشته است که باید مورد توجه قرار گیرد. طبق این قانون خانه ای که شما برا اخذ اقامت می خواهید خرید کنید نباید جزو مناطق ممنوعه باشد زیرا در این صورت به شما اقامت تعلق نمی گیرد. این نکته بسیار مهمی است که اغلب افراد از آن بی خبر هستند.

بیشتر بدانید: ترکیه یا قبرس برای زندگی

برای اخذ مشاوره رایگان در زمینه خرید خانه در استانبول می توانید با مشاوران ما در یوس مگ در ارتباط باشید.

عوامل موثر بر قیمت خرید خانه در ترکیه

نه تنها در ترکیه بلکه در هر کشوری اولین عامل موثر بر قیمت خرید خانه انتخاب شهر است؛ لذا خرید خانه در استانبول، آنتالیا، ازمیر، آنکارا، دنیزلی، بدروم و… اولین ملاک تعیین قیمت است. البته هر یک از این شهرها نیز حداقل و حداکثر قیمت را دارند و حتی می توان خانه های کوچک و ارزان در استانبول بخرید یا گران و لوکس در ازمیر.

جدا از شهر، مساحت و سطح امکانات خانه و موقعیت آن نیز معیاری بر تعیین قیمت محسوب می شوند به طور مثال: نزدیکی به مراکز خرید، فروشگاه های مواد غذایی، مدارس، اماکن مهم، مسیر تاکسی رانی مترو، فرودگاه و… نیز سبب نوسانات قیمت می شوند.

در پایان باید بگوییم: خرید خانه در ترکیه از دو میلیارد تومان تا چند میلیارد تومان ممکن است و این شما هستید که طبق بودجه و شرایط مد نظر از ملک دلخواه خود قیمت را تعیین می کنید؛ لذا محدوده وسیعی از هزینه ها و شرایط ملکی مختلف را پیش رو دارید. اگر به شما خانه ای یک میلیاری پیشنهاد شد هرگز نخرید زیرا مطمئن باشید این خانه در محلی است که صاحب اول و آخر آن خهود شما هستید و فاقد ارزش است.

شرایط اجاره و خرید خانه در ترکیه

طبق قوانین مهاجرتی ترکیه، اخذ اقامت از طریق اجاره ملک در ترکیه امکان‌پذیر نیستدر سال‌های اخیر، دولت ترکیه محدودیت‌های بیشتری را برای اعطای چنین اقامتی به متقاضیان خارجی اعمال کرده است. بنابراین اجاره ملک در ترکیه تضمینی برای اقامت در این کشور نمی‌باشد در حالی که افراد می‌توانند با خرید ملک در ترکیه به صورت اقساطی یا نقدی اقامت دائم خود را دریافت کنند.

اجاره خانه در ترکیه از طریق شرکت‌های املاکی

اجاره خانه در ترکیه از طریق شرکت‌های املاک در این کشور و مشاغل مرتبط با این منطقه به صورت حضوری امکان‌پذیر است. علاوه بر این، وب سایت‌های زیادی در زمینه اجاره آپارتمان در ترکیه وجود دارد که شرایط را برای اجاره خانه در این کشور فراهم می‌کند.

سخن آخر

در این مقاله تمامی شرایط اجاره خانه در ترکیه و هزینه آن را مطالعه کرده اید، در صورتی که قصد مهاجرت به ترکیه و یا سفر به ترکیه را دارید می‌توانید از کارشناسان مهاجرت ما مشاوره رایگان و راهنمایی‌های بیشتر و دقیق‌تری دریافت کنید.

سوالات متداول

آیا خارجی‌ها می‌توانند در ترکیه خانه اجاره کنند؟

بلی. اتباع خارجی با مجوز اقامت در ترکیه می‌توانند در این کشور املاک و مستغلات اجاره کنند.

چگونه به صورت قانونی در ترکیه خانه اجاره کنیم؟

برای درک این موضوع، نوشتن یک قرارداد اجاره رسمی بین مالک و مستاجر ضروری است.

هزینه اجاره خانه در ترکیه چقدر است؟

قیمت مورد نیاز بستگی به نوع خانه (آپارتمان، ویلا یا مبلمان)، منطقه و شهر محل قرارگیری خانه دارد و به طور متوسط ​​از 9000لیر در ماه شروع می‌شود.

اجاره سوئیت در استانبول برای یک هفته

برای اجاره سوئیت در استانبول به مدت یک هفته، می‌توانید از وب‌سایت‌های مختلفی مانند Airbnb، Booking.com، Tripadvisor و… استفاده کنید. در این وب‌سایت‌ها می‌توانید انواع اقامتگاه‌ها را از جمله سوئیت‌ها را بررسی کنید و براساس نیاز و بودجه خود، اقامتگاه مناسب را برای خود رزرو کنید.

هزینه اجاره سوئیت در استانبول به متغیرهای مختلفی مانند موقعیت جغرافیایی، امکانات، اندازه و نوع سوئیت وابسته است. برای مثال، اجاره یک سوئیت با امکانات کامل و در موقعیت مرکزی، هزینه بیشتری دارد. با این حال، می‌توانید با جستجو و مقایسه قیمت‌ها، گزینه‌ی مناسبی را برای خود پیدا کنید.

همچنین بهتر است قبل از رزرو، نظرات کاربرانی که قبلاً در این سوئیت‌ها اقامت داشته‌اند را مطالعه کنید تا با تجربه‌های آنها آشنا شوید و رزرو بهتری داشته باشید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *