سر فصل های این مطلب :
Toggleاگر شما هم به عنوان سرمایه گذاری، تسهیل و تسریع در روند واردات و صادرات کالاهای تجاری و یا راهی تضمینی جهت اخذ شهروندی، قصد ثبت شرکت در ترکیه را دارید قطعاً به دنبال کسب اطلاعاتی جامع و دقیق از سلسله مراتب کاری و قانونی این اقدام هستید که ما قصد داریم به روز ترین اطلاعات را به همراه مزایای ثبت شرکت در ترکیه به شما انتقال دهیم.
- کنار زدن مشکلات انتقال ارز و صادرات و واردات کالا با توجه به تحریم های مختلف
- افزایش صادرات و ترویج محصولات ایرانی در سایر کشورها با وجود تحریم ها
- ایجاد فضایی پویا برای فعالیت های کاری مختلف به صورت مستقل و یا مرتبط با ایران
- امکان دریافت اقامت ترکیه برای شما و اعضای خانواده به صورت اقامت کاری که در صورت تمدید ۵ ساله به شما شهروندی و پاسپورت ترکیه نیز تعلق می گیرد این در حالی است که در بسیاری از اقدامات جهت دریافت شهروندی شما لازم است ۸ سال اقامت پیوسته را بگذرانید.
- ثبت شرکت در ترکیه می تواند زمینه ساز و سکوی پرتاب شما برای مهاجرت به کانادا هم محسوب شود.
انواع ثبت شرکت در ترکیه
در ترکیه، ثبت شرکت به عنوان یک شرکت محلی یا شرکت خارجی در سه سطح صورت میگیرد: شرکت های شخصی، شرکت های مسئولیت محدود، و شرکت های سهامی عام. هر یک از این سطوح شرکت با قوانین و مقررات خاص خود ثبت میشوند. برای ثبت شرکت در ترکیه، اطلاعات و مدارک مورد نیاز باید توسط یک وکیل یا کارشناس حقوقی در ترکیه ارائه شود. در زیر به برخی از قوانین ثبت شرکت در ترکیه اشاره شده است:
بیشتر بدانید: زندگی در ترکیه یا قبرس
با توجه به اینکه هر شرکتی عنوان، ایده تجاری و شرایط خاص خود را دارد به سه نمونه از بهترین شرکت ها جهت ثبت در ترکیه اشاره خواهیم کرد.
- شرکت شخصی: نوعی شرکت ساده که وابسته به فرد بوده و نیاز به فعالیت گسترده تری نداشته و صرفاً جهت پیشبرد امور کاری جزئی مانند وکالت، فروش املاک و… در ترکیه مناسب است.
- شرکت سهامی: ثبت شرکت های سهامی عام یا خاص به وجود حداقل پنج نفر نیروی حقیقی و حقوقی نیاز داشته که جلسات کاری باید با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی ترکیه برگزار شود و سود شرکت نیز طبق درصد سهام هر سهامدار تقسیم می شود و برای کسب رتبه تجاری گزینه مناسبی می باشد.
- شرکت مسئولیت محدود: این نوع شرکت را می توانید به صورت فردی، یا تا سقف ۵۰ شریک نیز ثبت کنید و حوزه فعالیت خود را نیز به بیش از یک مورد گسترش داده و در صورت ورشکستگی این سرمایه سهامداران است که از بین خواهد رفت و طلبکاران حقی به مطالبه خواسته های خود از اموال شرکا را نداشته. این شرکت برای افرادی که چندین کارمند دارند و در زمینه تولید، صادرات و واردات محصولات مختلف فعالیت دارند گزینه مناسبی است.
حتما بخوانید: تجربه من از زندگی در ترکیه
مدت حضور و مدارک مورد نیاز ثبت شرکت در ترکیه
قطعاً موضوع زمان، تسریع و تسهیل طی کردن پروسه ثبت شرکت در ترکیه برای هر متقاضی بسیار حائز اهمیت است و اگر به دنبال تیمی مجرب و آشنا به قوانین و ضوابط ثبت شرکت در ترکیه هستید آنچه انتظار دارید را ظرف کوتاه ترین زمان از ما بخواهید؛ لذا جهت تکمیل و شروع روند ثبت شرکت در ترکیه لازم است مدارک زیر را ارائه دهید.
حتما بخوانید: بهترین شغل در ترکیه برای ایرانیان
- ارائه اصل پاسپورت معتبر تجاری
- چهار عکس بایومتریک پاسپورتی
- آدرس محل سکونت، تلفن همراه و تلفن ثابت در ایران
- آدرس و شماره تماس ترکیه
- اخذ وکالت ثبت شرکت و امور دفترخانه ای
- ثبت امضای رسمی
مراحل ثبت شرکت در ترکیه
اگر امور کاری خود را به تیمی مجرب و متعهد بسپارید روند کاری شما پروسه زمان بر و دشواری نخواهد داشت و کافی است مراحل زیر طی شود تا در زمان ایده آل وجود شرکت رسمی و ثبتی شما محقق گردد.
- ترجمه رسمی گذرنامه خود و تمام شرکا
- انتخاب و اخذ قرارداد با یک حسابدار رسمی و مجرب ترک
- ترجمه و تنظیم اساسنامه شرکت به زبان ترکی
- دریافت شماره مالیاتی سهامداران توسط اداره مالیات در ترکیه
- تکمیل فرم ثبت شرکت و مراجعه حضوری به اتاق بازرگانی در ترکیه و اقدام به تکمیل دیگر فرم ها لازم
- مراجعه به اداره ثبت، جهت ثبت امضای رسمی مدیر عامل و همچنین تایید اساسنامه شرکت
- افتتاح حساب بانکی مخصوص شرکت و ارائه مدارک اینترنتی کارت و بانک
برآورد هزینه ثبت شرکت ترکیه
طبیعتاً هزینه ثبت شرکت در ترکیه مبالغ مختلفی را با توجه به نوع شرکت و پروسه ثبت در پی خواهد داشت و قطعا هر مخاطبی به دنبال راهی مطمئن، قانونی و کم هزینه در راستای ثبت شرکت است؛ چرا که پس از آن نیز متحمل هزینه هایی خواهید شد که به شرح زیر هستند.
- هزینه اجاره بهای دفتر، حساب رسی و دفاتر سالیانه، ششصد الی هزار لیر در ماه برای محسابه چی که می توانید برای صرفه جویی در هزینه ها از دفاتر اشتراکی و بدون اجاره بها استفاده کنید.
- دفاتر آنلاین یا مجازی با حداقل پرداخت ۲۵۰ لیر در ماه به طور اشتراکی برای شما ثبت می شوند و دغدغه دفاتر حضوری را ندارید.
- انتخاب موسسه معتبر و مجرب که سبب کمک در کاهش هزینه های مالیاتی شده و احتمال اشتباه در روند پروسه ثبت شرکت را به حداقل برساند بسیار مهم است.
- انتخاب محاسبه چی با مجوز مربوطه و شرکت عاملی که روند ثبت شرکت در ترکیه را با قیمت قانونی و مناسب با اتمام برساند نیز از عوامل موثر در برآورد هزینه ها است. به طور معمول می توان گفت ثبت شرکت مبلغی در حدود ۸۰۰ دلار نیاز دارد.
اخذ اقامت با ثبت شرکت در ترکیه
در کنار کسب کارت بازرگانی، بیمه توسط کشور ترکیه، رفع موانع انتقال ارز، کنار زدن تحریمات در زمینه صادرات و واردات، دریافت اقامت نیز از دلایل مهم ثبت شرکت در ترکیه محسوب می شود که پس از ثبت شرکت اقامت یک ساله به مدیر عامل شرکت و اعضای خانواده او تعلق می گیرد.
بیشتر بدانید: ارزانترین شهر ترکیه برای زندگی
البته درخواست اقامت به کمک ثبت شرکت از جوانب مختلفی مورد بررسی قرار می گیرد که سرمایه و مدت زمان فعالیت شرکت، پلن کاری و دعوت نامه تجاری، میزان مالیات و… از عوامل موثر در اخذ یا تمدید اقامت می باشند.
معایب ثبت شرکت در ترکیه
از آنجایی که دریافت اقامت به کمک ثبت شرکت از روش های پر هزینه محسوب می شود بهتر است جهت کاهش هزینه ها و تسریع روند اخذ اقامت با ویزای تجاری به ترکیه وارد شوید تا از طریق این ویزا درخواست اقامت دهید چرا که جز از این روش تقریبا امری غیر ممکن است.
بیشتر بخوانید: خرید ماشین در ترکیه
همانطور که در بسیاری از کشورها صادقانه باید گفت، ثبت شرکت در ترکیه هم ممکن است با برخی مشکلات و معایب همراه باشد. برخی از این معایب عبارتند از:
۱- پرداخت هزینه های بالا: هزینه های ثبت شرکت در ترکیه نسبتا بالا هستند و ممکن است برای برخی از کارآفرینان به دلیل هزینه های بالای آن نامطلوب باشد.
۲- مراحل ثبت شرکت: فرآیند ثبت شرکت در ترکیه نیازمند برخی مراحل و مدارک است که ممکن است برای برخی از کارآفرینان زمانبر و پیچیده باشد.
۳- محدودیت های بانکی: برای شرکت هایی که به تازگی در ترکیه ثبت شده اند، بانک های محلی ممکن است با محدودیت های بانکی مواجه باشند.
بدین منظور شما لازم است شرکت خود را بنابر دعوت نامه ثبت شرکت از سوی فردی که ترجیحا ترک باشد ثبت کنید تا ویزای تجاری دریافت کرده و پس از آن درخواست اقامت نیز بدهید.
چه شرکتی در ترکیه ثبت کنیم؟
برای ثبت شرکت در ترکیه، شما باید نوع شرکت خود را مشخص کنید. در ترکیه، انواع مختلفی از شرکتها وجود دارد، از جمله شرکتهای محدود مسئولیت، شرکتهای سهامی عام، شرکتهای سهامی خاص و شرکتهای تعاونی.
در صورتی که میخواهید به صورت فردی یا با تعداد کمی شرکا فعالیت کنید، بهتر است یک شرکت محدود مسئولیت را ثبت کنید. اگر شما به دنبال یک شریک بزرگتر یا سرمایهگذاری بیشتر هستید، شرکت سهامی عام ممکن است بهترین گزینه باشد.
در هر صورت، پیشنهاد میشود قبل از شروع فرایند ثبت شرکت، با یک وکیل یا مشاور حقوقی مرتبط با قوانین تجارت در ترکیه مشورت کنید.