تحصیل پرستاری در ترکیه

تحصیل پرستاری در ترکیه

هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه

چکیده مطلب:

هزینه تحصیل در ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی با توجه به کیفیت بالای آموزشی در دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه بسیار ارزانتر می باشد. به غیر از تحصیل پزشکی در ترکیه تحصیل در رشته ی پرستاری نیر طرفداران زیادی داشته زیرا به دلیل اعتبار بالای مدارک دانشگاهی ترکیه، دانشجویان پرستاری بعد از فارغ التحصیلی می توانند در کشورهای مختلف اروپایی و آمریکایی مشغول به کار شوند. در ادامه با یوس مگ همراه باشید تا از هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه تا شرایط کار پرستاری در ترکیه را بیان کنیم.

در کشور ترکیه، دسترسی به دانشگاه‌های معتبر در رشته پرستاری به یک امکان دلچسب تبدیل شده است. شرایط تحصیلی در این رشته به طور قابل توجهی به دانشگاه مورد نظر وابسته است. اگر قصد تحصیل در رشته پرستاری در ترکیه را دارید، بهترین اقدام ابتدایی مراجعه به وبسایت دانشگاه انتخابی خود است. در این وبسایت می‌توانید به تفصیل با شرایط و نیازهای دانشگاه آشنا شده و اطلاعات کاملی درباره تحصیل پزشکی در ترکیه و دندانپزشکی در این کشور کسب نمایید.

تحصیل پرستاری در ترکیه برای افرادی که به دنبال یک آینده حرفه‌ای در کشورهای برتر جهان هستند، بسیار مناسب است. دانشگاه‌های ترکیه امکان تحصیل در دو زبان اصلی، یعنی انگلیسی و ترکی، را به دانشجویان ارائه می‌دهند. این امکان به دانشجویان کمک می‌کند تا بهترین زبان را برای تحصیل انتخاب کرده و به توانایی‌های خود در زبان‌های جهانی پرداخته و آنها را تقویت نمایند.

شرایط کار پرستاری در ترکیه

شرایط کار پرستاری در ترکیه

پرستاری یکی از مشاغل پرطرفدار و مهم در کشور ترکیه به شمار می‌رود. در این رشته، فرصت‌های شغلی فراوانی در انتظار علاقه‌مندان به پرستاری وجود دارد. پرستاران در بیمارستان‌ها، کلینیک‌های پزشکی و مراکز بهداشتی فعالیت می‌کنند و دارای نقش مهمی در خدمت به جامعه و بهبود سلامتی مردم هستند.علاوه بر محیط‌های بیمارستانی و کلینیکی، پرستاران در ترکیه می‌توانند در مراکز توانبخشی، مراکز سرپایی، خانه‌های سالمندان و حتی در خدمات بهداشتی در خانه‌ها مشغول به کار شوند. این تنوع در زمینه‌های کاری باعث شده که پرستاران با توجه به تخصص‌ها و علاقه‌های خود، محیطی را برای توسعه حرفه‌ای خود انتخاب کنند.

پرستاران در ترکیه مطابق با قوانین کاری کشور، حداقل ۴۵ ساعت در هفته فعالیت می‌کنند. این شرایط کاری به همراه مزایایی نظیر بیمه تامین اجتماعی و مرخصی ایجاد اطمینان برای پرستاران می‌کند. حقوق پرستاران در ترکیه به صورت متوسط به بالاست و به علاوه، بازار کار پویا و پیچیده‌تر از پیش، فرصت‌های شغلی فراوانی را برای فارغ‌التحصیلان این رشته ارائه می‌دهد.

هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه

هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه

هزینه و شهریه تحصیل پرستاری دغدغه فکری داوطلبانی است که علاقه مند به تحصیل در رشته پرستاری در دانشگاه‌های ترکیه اهمیت ویژه‌ای دارد. تعیین هزینه تحصیل در رشته پرستاری بستگی به نوع دانشگاه دارد، به عبارتی دیگر دانشگاه‌های دولتی، خصوصی یا بین‌المللی می‌توانند هزینه‌های متفاوتی داشته باشند.

دانشگاه‌های دولتی ترکیه از جمله دانشگاه‌هایی چون آتاتورک و حاجت‌تپه نسبت به سایر دانشگاه های دولتی دیگر برای رشته‌های پرستاری، تحصیل پزشکی و تحصیل دندانپزشکی هزینه تحصیلی کمتری نسبت به سایر دانشگاه‌ها دارند. معمولاً شهریه در این دانشگاه‌ها حدود 400 تا 700 دلار قرار دارد، که به دانشجویان این امکان را می‌دهد تا با هزینه کمتری به تحصیل در این رشته‌ها بپردازند.

برای دانشجویانی که در دانشگاه‌های بین‌المللی یا خصوصی ترکیه تحصیل می‌کنند، معمولاً مبلغی قابل توجه‌تر را به عنوان شهریه پرداخت می‌کنند. در رشته پرستاری، میزان شهریه در دانشگاه‌های بین‌المللی و خصوصی ترکیه به حدود 20000 دلار تخمین زده می‌شود. همچنین باید به این نکته توجه داشت که هزینه تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه، حدود 20 تا 30 درصد بیشتر از تحصیل به زبان ترکی است.

نام دانشگاهنوع دانشگاهشهریه (سالانه)
آجی بادم خصوصی3600 (دلار)
باغچه شهیر خصوصی3000 (دلار)
نیشانتشی خصوصی5000 (دلار)
مدی پلخصوصی3000 (دلار)
مدی پلخصوصی4560 (دلار)

آزمون های لازم برای تحصیل پرستاری در ترکیه

آزمون های لازم برای تحصیل پرستاری در ترکیه

در دانشگاه‌های ترکیه، بسته به زبان انتخابی، آزمون‌های ورودی مختلفی برگزار می‌شود. برای زبان ترکی، آزمون YOS برگزار می‌شود که شامل سوالات هوش و ریاضی است و به‌طور اختصاصی برای دانشجویان بین‌المللی طراحی شده است. در حالی که برای زبان انگلیسی، آزمون SAT مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای داوطلبان زبان ترکی، نمره در آزمون YOS و SAT لازم است، اما برای داوطلبان زبان انگلیسی، نمره آزمون SAT کفایت می‌کند.

آزمون‌های ورودی به دوره پرستاری نیز به شکل ویژه‌ای برای رشته پرستاری طراحی می‌شود. داوطلبان می‌بایست در آزمون‌های مختص این رشته شرکت کنند تا بتوانند نمره مورد نیاز برای پذیرش را کسب کنند.به دلیل همین یکسان نبودن شرایط بهتر است که الزامات هر دانشگاه را به صورت جداگانه مطالعه فرمایید تا به مشکلی برخورد نکنید.

دروس پرستاری در ترکیه

دروس پرستاری در ترکیه

تحصیل در رشته پرستاری در دانشگاه‌های ترکیه به مدت هشت ترم یا همان چهار سال انجام می‌شود. این دوره‌های تحصیلی شامل دروسی تئوری و عملی می‌شوند که دانشجویان را برای ورود به دنیای حرفه‌ای پرستاری آماده می‌کنند. از مهم ترین سر فصل های دروس پرستاری ترکیه می توان موارد زیر را نام برد:

  • آسیب شناسی
  • بهداشت عمومی
  • فیزیولوژی
  • پرستاری از بارداران
  • پرستاری از کودکان و سالمندان
  • میکروبیولوژی
  • بیوشیمی
  • فارماکولوژی
  • بیماری های عفونی
  • جراحی

بورسیه تحصیل پرستاری در ترکیه

بورسیه تحصیل پرستاری در ترکیه

برای متقاضیان تحصیل در رشته پرستاری در ترکیه، امکان بهره‌برداری از بورس‌های دانشگاهی برای دستیابی به تحصیلات رایگان وجود دارد. در حال حاضر، دانشگاه‌های برتر ترکیه با ظرفیت‌های بورسیه‌ای خود، تلاش می‌کنند استعدادها و نیروهای برتر را جذب کنند. تقاضا از سوی دانش‌آموزان برای بهره‌مندی از بورس‌های دولتی به منظور پرداخت هزینه‌های تحصیل در ترکیه بسیار بالاست. به همین جهت، شرایط موردنیاز برای دریافت بورس را باید داشته باشید.

برای دریافت بورس پرستاری در دانشگاه‌های ترکیه، باید به شرایط معینی تطابق داشته باشید. بر اساس مقطع تحصیلی، شرایط متفاوتی وجود دارد:

  • در مقطع کارشناسی: باید زیر 25 سال باشید.
  • در مقطع کارشناسی ارشد: باید زیر 34 سال باشید.
  • در مقطع دکترا: نیز باید زیر 34 سال سن داشته باشید.

همچنین، حداقل معدل‌های لازم برای واجد شرایط بودن در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به ترتیب 12، 14، 15 و 18 می‌باشد. بنابراین برای افزایش شانس قبولی و دریافت بورس پرستاری در دانشگاه‌های ترکیه، عواملی مانند داشتن معدل بالا و ریزنمرات مرتبط عالی، داشتن مدرک تافل یا آیلتس با نمره 85 و بالاتر، داشتن مقالات چاپ‌شده در ژورنال‌های معتبر و … تاثیر زیادی دارد.

مدارک لازم برای تحصیل پرستاری در ترکیه

مدارک لازم برای تحصیل پرستاری در ترکیه

یکی از مزایای بزرگ تحصیل پرستاری در ترکیه، عدم نیاز به اخذ ویزا برای ایرانیان است. این ویژگی باعث شده تا تحصیل در ترکیه برای دانشجویان پرستاری به عنوان یک فرصت بی‌نظیر در پیش آید. دانشجویانی که موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه شده‌اند، تنها با ارائه پاسپورت، می‌توانند به کشور وارد شوند.

برای شروع تحصیل پرستاری در دانشگاه‌های ترکیه، نیازمند تکمیل مدارک مشخصی هستید. تکمیل و ارائه صحیح این مدارک، فرآیند پذیرش و شروع تحصیل را به‌طور قابل ملاحظه‌ای آسان‌تر خواهد کرد. در نظر داشته باشید که مدارک لازم ممکن است بر اساس دانشگاه و مقطع تحصیلی متفاوت باشند. به ترتیبی که در زیر آمده، مدارک مورد نیاز عبارتند از:

  • ترجمه ترکی مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی)
  • پاسپورت با اعتبار
  • عکس بیومتریک
  • تکمیل درخواست پذیرش
  • ترجمه ریز نمرات دوره متوسطه به زبان ترکی
  • ارائه انگیزه‌نامه
  • مدارک مرتبط با حامی مالی برای تحصیل در ترکیه
  • ترجمه ترکی گواهی پایان دیپلم
  • فیش پرداخت هزینه دانشگاه (برای دانشجویان بورسیه‌نخورده)
  • اثبات تمکن مالی از طریق پرینت بانکی سه ماه اخیر
  • اجاره‌نامه یا نامه اسکان از خوابگاه برای اثبات محل اقامت دانشجو
  • بلیط پرواز به کشور ترکیه

این مدارک باید به‌صورت کامل و دقیق تحویل سفارت ترکیه داده شوند. از طریق تکمیل این مدارک، مراحل اخذ ویزای دانشجویی ترکیه آغاز خواهد شد. به‌توجه داشته باشید که اطلاعات دقیق در مورد مدارک موردنیاز را حتماً از سفارت ترکیه یا منابع رسمی تایید شده کسب نمایید.

ارشد پرستاری ترکیه

ارشد پرستاری ترکیه

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پرستاری در ترکیه، با هدف آماده‌سازی افرادی با دانش عمیق و مهارت‌های عملی قوی در حوزه پرستاری را به ارمغان می‌آورد. از طرف دیگر، دانشجویان این مقطع باید توانایی دسترسی به اطلاعات مختلف در زمینه‌های مرتبط را داشته باشند و توانایی ارزیابی انتقادی داده‌ها را به خوبی اجرا کنند. داوطلبان باید در آزمون‌های ورودی علمی و زبان شرکت کنند. این آزمون‌ها ارزیابی دقیقی از دانش و توانایی داوطلبان انجام می‌دهند و تصمیم‌گیری در مورد پذیرش آن‌ها را تسهیل می‌کنند. بعد از پذیرش، مدت زمان تحصیل در مقطع ارشد پرستاری در ترکیه حدود 2 سال می‌باشد.

دکتری پرستاری در ترکیه

دوره دکتری پرستاری در ترکیه به طور کلی شامل 8 ترم است؛ 4 ترم اختصاص به دروس نظری و 4 ترم به دروس عملی دارد. در این دوره دانشجویان با مطالعه دروس تئوری و شرکت در تمرینات عملی، مهارت‌های لازم برای موفقیت در حوزه پرستاری را تقویت می‌کنند. دوره دکتری پرستاری در ترکیه به طور معمول در سه نیمسال تحصیلی به پایان می‌رسد، مشروط بر اینکه دانشجویان تمام واحدها و دروس مشخص شده در برنامه آموزشی را به اتمام برسانند.این برنامه‌ها در گروه های زیر تعریف می‌شوند:

  • پرستاری داخلی
  • پرستاری روانپزشکی
  • پرستاری بیماری های جراحی
  • پرستاری بهداشت و بیماری های کودک
  • پرستاری بیماری های زنان
  • مبانی و مدیریت پرستاری

کمک پرستاری در ترکیه

کمک پرستاری در ترکیه

داشتن مدرک لیسانس پرستاری (RBN) یا مدرک مرتبط با حوزه پرستاری (AND) از ضروریات اصلی برای ورود به حرفه پرستاری محسوب می‌شود. با این حال، افرادی که دارای مدرک کمک پرستاری هستند نیز می‌توانند به عنوان پرستاران در مراکز درمانی و به همراه دیگر پرستاران خدمت کنند. پرستارانی که دارای مدرک کمک پرستاری هستند، می‌توانند به شغل پرستاری در ترکیه وارد شوند. البته با توجه به تجربه کمتر و مدرک پایین‌تر، حقوق آنها نسبت به پرستاران دارای مدرک بالاتر کمتر خواهد بود. با این حال، این افراد با تدریج کسب تجربه و ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر می‌توانند به مرور حقوق خود را افزایش دهند و در حرفه پرستاری پیشرفت کنند. برای شروع به کار به عنوان پرستار با مدرک کمک پرستاری در ترکیه، شرایط زیر لازم است:

  • رنج سنی معتبر (بین 25 تا 45 سال)
  • سابقه کار در پرستاری
  • تسلط به زبان انگلیسی یا ترکی
  • ارائه ویزای کاری
  • ارائه درخواست نامه و مدارک

حقوق پرستاری در ترکیه

حقوق پرستاری در ترکیه

درآمد پرستاران در کشور ترکیه تحت تأثیر عوامل گوناگونی قرار دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به مدرک تحصیلی، سابقه کار، محل خدمت و دانشگاه پرستاری اشاره کرد. این عوامل باعث متغیریت در میزان حقوق پرستاران در این کشور می‌شوند. حقوق پرستار در ترکیه 2022 تا 2023، حدود 6330 لیر در ماه تخمین زده شده است. این میانگین نشان از اهمیت و جایگاه پرستاران در سیستم بهداشتی ترکیه دارد. همچنین، حداقل دستمزد یک پرستار در کشور ترکیه حدود 3170 لیر در ماه در نظر گرفته می‌شود.

با این حال، میزان درآمد پرستاران به تفاوت‌هایی بستگی دارد. پرستاران با تجربه و سابقه کار بیشتر می‌توانند به درآمد بیشتری دست یابند. به عنوان مثال، پرستاران با سابقه کار و مهارت‌های پیشرفته می‌توانند تا 9820 لیر در ماه به عنوان درآمد داشته باشند.

  • افراد با داشتن سابقه کار کمتر از دو سال: 3800 لیر
  • افراد با داشتن سابقه کار بین 2 تا 5 سال: (32 درصد افزایش حقوق) 5030 لیر
  • افراد با داشتن سابقه کار بین 5 تا 10 سال: (34 درصد افزایش حقوق) 6730 لیر
  • افراد با داشتن سابقه کار بین 10 تا 15 سال: (19 درصد افزایش حقوق) 8020 لیر
  • افراد با داشتن سابقه کار 15 تا 20 سال: (8 درصد افزایش حقوق): 8650 لیر
  • افراد با سابقه کار بیش از 20 سال: (7 درصد افزایش حقوق) 9290 لیر

بهترین دانشگاه های پرستاری در ترکیه

ترکیه به دارایی دانشگاه‌های برتر و معتبر در زمینه رشته‌های پیراپزشکی می‌باشد که افراد علاقه‌مند به تحصیل در رشته پرستاری می‌توانند به‌راحتی در این دانشگاه‌ها تحصیل نمایند. از جمله این دانشگاه‌ها، دانشگاه کوچ در ترکیه به‌عنوان یکی از معتبرین و برترین مراکز آموزشی در زمینه پرستاری به‌شمار می‌رود. به‌طور کلی، در زیر لیستی از 15 دانشگاه برتر ترکیه در حوزه تحصیلات پرستاری ارائه شده است که به دانشجویان این امکان را می‌دهد که رشته‌ی موردعلاقه‌شان را در محیطی عالی و تحت نظر اساتید برجسته تحصیل نمایند.

  • دانشگاه حاجت تپه
  • دانشگاه مدی پل استانبول
  • دانشگاه بیلیم استانبول
  • دانشگاه اوکان
  • دانشگاه باغچه شهیر
  • دانشگاه کوچ
  • دانشگاه بیرونی
  • دانشگاه آنکارا
  • دانشگاه گازی
  • دانشگاه باشکنت
  • دانشگاه بیکنت
  • دانشگاه نیشانتاشی
  • دانشگاه یوکسک ایهتیساس
  • دانشگاه تیناز تپه
  • دانشگاه گلیشیم

سخن پایانی

تحصیل پرستاری در ترکیه، بهترین انتخاب برای دانشجویان ایرانی است به غیر از پایین بودن هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه مواردی همچون اعتبار مدارک دانشگاهی، شرایط کاری پرستاری در ترکیه، حقوق خوب پرستاری در ترکیه و… در انتخاب این کشور تاثیر بسزایی دارد. در این مقاله تلاش کردیم تا تمام اطلاعات جامع و لازم در مورد تحصیل پرستاری در ترکیه را برایتان جمع آوری کنیم. اگر درباره مهاجرت تحصیلی به ترکیه و موارد دیگر سوالی برایتان پیش‌آمده است، می‌توانید با مشاورین ما در یوس مگ تماس بگیرید و پاسخ سوالات خود را دریافت کنید. از انکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید سپاس گزاریم.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *