تحصیل در مدارس ترکیه

کشور اروپایی- آسیایی ترکیه، محل زندگی بسیاری از ایرانیان است. فرزندان خانواده‌های خارجی که در این کشور همسایه اقامت دارند، می‌توانند در مدارس ترکیه تحصیل کنند. مدارس ترکیه شرایط خوبی برای تحصیل ایرانیان فراهم کرده است. همچنین مدارس ایرانی در ترکیه رشد خوبی داشته‌اند. آموزش درس‌ها در مدارس ترکیه به دو زبان انگلیسی و ترکی انجام می‌شود.

مدارس در ترکیه به سه نوع مدارس خصوصی، دولتی و بین‌المللی تقسیم می‌شوند. برای تحصیل در مدارس ترکیه ، باید وضعیت اقامت دانش آموز در ترکیه مشخص‌شده باشد.

تحصیل در مدارس بین‌المللی در ترکیه

مدارس بین المللی موجود در ترکیه، تحت نظارت کشورهای مختلف از جمله ایالات متحده آمریکا، انگلستان، کانادا و غیره قرار دارد که از سیستم آموزشی این کشورها پیروی می‌کنند. بیشتر مهاجران علاقه‌مند هستند که فرزندان آن‌ها در مدارس بین المللی، آموزش ببینند. زبان آموزش بیشتر مدارس بین‌المللی ترکیه، انگلیسی است. با این وجود در برخی مدارس زبان آلمانی، فرانسوی و غیره نیز تدریس می‌شود. در این مدارس، زبان ترکی نیز به‌عنوان زبان دوم در مدارس بین‌المللی آموزش داده می‌شود.

چنانچه قصد اقامت دائم در ترکیه را داشته باشید، ثبت‌نام در مدارس خصوصی ترکیه و یا مدارس دولتی گزینه های بسیار مناسبی خواهند بود. اگر می خواهید در ترکیه زندگی کنید پیشنهاد میکنیم حتما مقاله جامع زندگی در ترکیه را مطالعه کنید که قطعا برای شما مفید خواهد بود.

اما اگر می‌خواهید بعد از ترکیه به کشور دیگری مهاجرت کنید، ثبت‌نام در مدارس بین‌المللی می‌تواند بهترین گزینه باشد. همچنین لازم است بدانید که برای ایرانی‌ها برخی از مدارس ایرانی در ترکیه وجود دارند که همه مقاطع را دارا هستند و سیستم تحصیل در این مدارس همچون سیستم آموزشی موجود در ایران است. دو نمونه از معروف‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

  • مدرسه بهمن؛ این مدرسه در شهر آنکارا ترکیه قرار دارد.
  • مدرسه فجر؛ این مدرسه در شهر استانبول قرار دارد و دارای دو شعبه است. شعبه اصلی آن در محله ی سلطان احمد و شعبه دیگر آن نیز در محله ی توپکاپی قرار دارد.

در این بخش در مورد این مباحث صحبت خواهد شد:

  • مدارس خصوصی ترکیه
  • قوانین موجود در مدارس ترکیه
  • چگونگی ثبت نام در مدارس ترکیه
  • معادل سازی مدارک
  • تحصیل در مدارس ایرانی ترکیه

    قوانین مدارس ترکیه

    • لباس فرم در تمامی مدارس ترکیه اجباری است. این لباس در مدارس دولتی اغلب به رنگ آبی تیره است اما در مدارس غیر دولتی لباس‌ها رنگ‌های متفاوتی را دارند.
    • آموزش زبان ترکی در همه مدارس ترکیه اجباری می باشد. علاوه‌بر زبان ترکی، زبان‌های دیگری غالباً با پرداخت هزینه جداگانه آموزش داده می‌شود و این امر از سال چهارم دبستان شروع می‌شود. قابل ذکر است  که اگر مدرسه بین المللی باشد، زبان ترکی زبان دوم آموزش محسوب می شود.
    • هر سال تحصیلی در مدارس ترکیه شامل یک دوره ۱۸۰ روزه ی  تحصیلی است که به دو ترم تقسیم می‌شود. یک ترم از سپتامبر شروع می‌شود و در ژانویه پایان می یابد. سپس ترم بعدی از ژانویه شروع و تا ماه ژوئن ادامه پیدا می کند.
    • ساعات و روزهای مدرسه ها  اغلب با یکدیگر متفاوت می باشد. اما به‌طور معمول مدارس ۵ روز در هفته، یعنی از دوشنبه تا جمعه فعالیت می‌کنند. همچنین کلاس‌ها از ساعت ۸ صبح شروع و در ساعت ۴ بعد از ظهر به پایان می‌رسد.در اغلب مدارس ناهار در محل مدرسه صرف می شود که هزینه آن را از والدین دریافت می‌کنند.
    • تعطیلات در مدارس ترکیه از ژوئن آغاز و تا ۳ ماه ادامه می‌یابد. همچنین در ماه فوریه دو هفته تعطیلات زمستانی وجود دارد. علاوه‌بر آن، مدارس در سایر تعطیلات رسمی مانند اعیاد و روز حاکمیت ملی ترکیه نیز تعطیل می باشند

    مدارس خصوصی ترکیه

    مدارس خصوصی ترکیه شباهت زیادی به مدارس غیر انتفاعی در ایران دارند. شرایط ثبت نام مدارس خصوصی ترکیه نیز، شبیه به شرایط ثبت نام مدارس غیر انتفاعی در ایران است. مدارس خصوصی نسبت به مدارس دولتی، از امکانات آموزشی بهتری برخوردار هستند. برای مثال، کودکان در بسیاری از مدارس خصوصی با دو یا سه زبان مسلط دنیا آشنا می‌شوند.

    علاوه بر این، موسیقی، هنر و ورزش، جزئی جدانشدنی از مدارس خصوصی محسوب می‌شوند. لازم به ذکر است که ساعات حضور دانش‌آموزان در مدارس خصوصی بیشتر از ساعات حضور در مدارس دولتی است. مقاطع مدارس خصوصی شامل مقطع پیش دبستانی تا مقطع دبیرستان است. در بیشتر مدارس خصوصی، امکانات بسیار خوبی مثل آزمایشگاه، استخر شنا و تجهیزات پیشرفته فراهم است.

    از مزایای دیگر آن دسته از مدارس ترکیه که خصوصی هستند، برگزاری اردوهای مفصل و تشکیل کلاس‌های فوق برنامه هنری و علمی است. در ادامه به معرفی چند نمونه از بهترین مدارس خصوصی در ترکیه می‌پردازیم:

    • کالج آتا

    کالج آتا، به عنوان یک مرکز آموزش عالی در ترکیه، دارای کادر آموزشی و کارکنان قابل اعتماد و محیط مجهز به تکنولوژی نوین است. این کالج، مقاطع دبستان، راهنمایی و دبیرستان را شامل می‌شود.

    • مدارس بیلفن

    مدرسه بیلفن محیط آموزشی استثنایی دارد. این مدرسه دارای کلاس‌ها و آزمایشگاه‌های پیشرفته‌ای است. شعبه‌های مختلف این مدرسه در شهرهای مختلف ترکیه مانند آنکارا، آنتالیا، بورسا، ازمیر و… قرار دارد. این مدرسه کلیه مقاطع مهدکودک، دبستان، راهنمایی و دبیرستان را شامل می‌شود.

    • کالج باهچه شهیر
  • این مدرسه برای آموزش و پرورش دانش‌‌آموزان از پیشرفته‌ترین تکنولوژی استفاده می‌کند. آموزش در کالج باهچه شهیر به صورت دو زبانه انجام می‌شود. شعبه‌های مختلف این مدرسه در مراکز و شهرهای مختلف ترکیه قرار دارند. هزینه تحصیل در مراکز مختلف این مدرسه با توجه به شهری که در آن است، تفاوت دارد.اغلب برای مهاجرت سوال افراد این است که کشورترکیه بهتر است یا قبرس؟ برای یافتن پاسخ این سوال حتما مقاله شرایط زندگی ترکیه یا قبرس کدام بهتر است؟ مطالعه کنید.

    چگونگی ثبت نام در مدارس ترکیه

    برای تحصیل در مدارس ترکیه،متقاضی باید اجازه اقامت را داشته باشد و فرزندان وی زیر ۱۸ سال سن داشته باشند. همچنین برای ثبت‌نام فرزند خود در کلاس اول، باید با استفاده از کارت اقامت خود به نزدیک‌ترین مدرسه محل سکونت خود بروید و نامه‌ای از شهرداری داشته باشید که آدرس محل زندگی شما را تایید کرده باشد. چنانچه فرزند خود را در مدارس خصوصی ترکیه ثبت‌نام می‌کنید، باید شهریه تعیین‌شده را پرداخت کنید. برخی از مدارس خصوصی شهریه موردنظر را در اقساط نیز دریافت می‌کنند.

    اگر به تازگی مهاجرت کرده‌اید و می‌خواهید فرزند شما در ترکیه ادامه تحصیل دهد، ارائه آخرین سوابق تحصیلی وی برای ثبت‌نام الزامی است. این اسناد باید به همراه نسخه اصلی گذرنامه، ترجمه نوتری(محضری) شوند.

    تحصیل در مدارس ترکیه،دارای سطح بالایی می باشد.

    همچنین برخی از مدارس خصوصی نیز دارای آزمون ورودی هستند که در آنها فرزند شما باید برای اخذ پذیرش، حد نصاب لازم را کسب کند.

    معادل سازی مدرک در ترکیه

    به برگه معادل سازی مدارک اخذ شده در خارج از کشور، دنکلیک می‌گویند. دنکلیک برای دوره ابتدایی تا دبیرستان، توسط وزارت آموزش و پرورش و برای مدارک دانشگاهی توسط سازمان آموزش عالی صادر می‌شود. کاربرد برگه معادل سازی دنکلیک این است که نشان می‌دهد مدرک دریافتی از مراکز آموزشی خارج از ترکیه با مدرک صادره از مدارس ترکیه در همان مقطع، معادل است.

    معادل سازی مدارک برای کار کردن یا ادامه تحصیل در ترکیه لازم است. دنکلیک مدارک مقاطع ابتدایی تا دبیرستان توسط وزارت آموزش و پرورش کشور ترکیه صادر می‌گردد. دریافت این معادل سازی کاملاً رایگان است. لازم است بدانید که تحصیلات در مدارس ترکیه به مدت ۱۲ سال است.

    افراد برای ادامه تحصیل در مقاطع فوق دیپلم و لیسانس، طبق سیستم قدیم باید مدرک پیش دانشگاهی داشته باشند. کسانی که طبق سیستم جدید آموزش ایران تحصیلات دبیرستان را تمام کرده‌اند، با ارائه آخرین مدرک تحصیلی و ریز نمرات کل، دنکلیک را دریافت می‌کنند.

    مراجعه در برخی از مراکز دنکلیک، فقط با داشتن وقت قبلی مقدور است.  هنگام اپلای باید مدارک زیر را به آموزش و پرورش محل اقامت خود تحویل دهید:

    • فرم دنکلیک تکمیل شده(این فرم از واحد دنکلیک آموزش و پرورش محل اقامت، قابل دریافت است)
    • اصل و ترجمه آخرین مدرک تحصیلی
    • اصل و ترجمه مدرک پیش دانشگاهی(برای فارغ التحصیلان سیستم قدیم در مقطع دبیرستان)
    • اصل و ترجمه ریز نمرات مقاطع پیشین(ارائه ریز نمرات مقطع پیش دانشگاهی برای فارغ التحصیلان مقطع دبیرستان الزامی است- سیستم قدیم)
    • اصل نامه پذیرش صادره از مدرسه‌ای که می‌خواهید در آن ثبت نام کنید یا ارائه کارت اقامت یا برگه‌‌ای که نشان دهنده اقدام شما برای دریافت اقامت باشد.
    • اصل پاسپورت
    • فتوکپی تمام مدارک فوق

      تحصیل در مدارس ایرانی ترکیه

      مدارس ایرانی در ترکیه، مورد استقبال شهروندان ایرانی زیادی که خواهان تحصیل در مدارس ترکیه هستند، قرار گرفته‌اند. مدارس ایرانی ترکیه در شهرهای آنکارا، استانبول، آنتالیا و ترابزون قرار دارند. در این مدارس چنانچه کودکان به زبان ترکی و انگلیسی آشنا نباشند، به زبان فارسی به آنها آموزش داده می‌شود. هزینه ثبت نام این مدارس نسبت به مدارس بین المللی و خصوصی ترکیه بسیار کمتر است.

      سیستم آموزش مدارس ایرانی ترکیه، کاملاً منطبق با سیستم آموزش و پرورش داخل ایران است. داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران، یکی از ملزومات تحصیل در این مدارس است. دریافت دیپلم ایرانی، امکانات آموزشی مناسب نسبت به ایران و هزینه پایین ثبت نام، از مزایای تحصیل در مدارس ایرانی ترکیه است.

    • اسامی مدارس ایرانی در ترکیه

      استانبول:

      • مجتمع آموزشی فجر ایرانیان
      • مجتمع آموزش نور معرفت

      آنکارا:

      • مجتمع آموزشی ۲۲ بهمن

      آنتالیا:

      • مجتمع آموزشی فرهنگ ارس

      ترابزون:

      موسسه بین المللی طبا علم

 

تحصیل دانش آموزان ایرانی در ترکیه

تحصیل در بهترین مدارس ترکیه برای بسیاری از خانواده های خارجی از جمله ایرانیان دارای محبوبیت بسیار بالایی می‌باشد. به همین جهت سالانه دانش آموزان فراوانی از سایر کشورها به سوی مدارس ترکیه قدم برمی‌دارند. سوال اینجاست که چرا مدارس ترکیه؟ با ما همراه باشید تا جواب این سوال خود را بیابید.

۱- سطح علمی- آموزشی بهترین مدارس ترکیه بسیار بالا و در رقابت با بسیاری از کشورهای معروف اروپایی است.

۲-  با تحصیل در بهترین مدارس ترکیه میتوانید مسیر ورود آینده به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی این کشور را هموارتر کنید.

۳- هزینه ای که برای تحصیل در مدارس ترکیه خواهید پرداخت به همراه هزینه های زندگی، بسیار مطلوب و مناسب است.

۴- از جمله مزایای دیگری که میتوان نام برد، فراهم نمودن شرایط مهاجرت با سایر کشورهای اروپایی است. در واقع میتوان ترکیه را پلی برای این هدف دانست.

بهترین مدارس ترکیه

سیستم آموزش مدارس ترکیه

  • تحصیل در ترکیه از قانون ۴-۴-۴ پیروی میکند. یعنی چهار سال ابتدایی، چهار سال راهنمایی و چهار سال دبیرستان.
  • در کشور ترکیه تدوین برنامه های درسی، طراحی و ساخت مدارس، توسعه آموزشی و موارد این چنین توسط وزارت آموزش ملی (M مدیریت میگردد.
  • بسیاری مدارس دارای یک شیفت صبح و یک شیفت عصر میباشند.
  • سپری کردن ۳۵ تا چهل ساعت درسی در هفته برای هر دانش آموز الزامی است. شنبه و یک شنبه در بیشتر موارد تعطیلات آخر هفته محسوب میگردد.
  • هدف از فرستادن کودکان به پیش دبستانی در بازه زمانی سه تا پنج سال افزایش رشد روانی کودکان و آماده سازی وی برای ورود به مدرسه می‌باشد اما الزامی نیست.
  • برای ورود به مدرسه ی ابتدایی در ترکیه سن مورد نظر پنج سال است.
  • برخی مدارس کلاسهای خود را به صورت مختلط و برخی جداگانه برگزار میکنند.
  • مدارس ترکیه در بیشتر موارد از قانون لباس فرم پیروی میکنند. اما در برخی این قانون وجود ندارد و میبایست تنها لباس مناسب داشته باشید.

    بهترین مدارس بین المللی استانبول

    مدرسه علمی و فناوری بین‌المللی الجزاری شهریه حدود۵۵۰۰ الی ۷۳۱۰ دلار در سال استانبول
    مدرسه بین‌المللی بریتانیا استانبول شهریه حدود ۱۳۰۰۰ الی ۳۳۰۰۰ دلار در سال استانبول
    مدرسه بین‌المللی احسان شهریه حدود ۱۵۰۰۰ الی ۲۷۰۰۰ دلار در سال استانبول
    مدرسه بین‌المللی Milestone شهریه حدود ۵۰۰۰ الی ۷۷۰۰ دلار در سال استانبول

هزینه تحصیل در مدارس ترکیه

در ترکیه با توجه به نوع مدرسه ای که انتخاب میکنید باید شهریه های متفاوتی نیز پرداخت نمایید. در واقع در مدارس دولتی دروس پایه مانند ریاضی، فیزیک، تاریخ، زیست و برخی دیگر به صورت رایگان تدریس میشود اما در یک مدرسه ی خصوصی باید با توجه به مقطع تحصیلی، مدرسه، امکانات و شرایط ان، باید هزینه ی دروس پرداخت گردد.

در مورد سایر دروس نیز رویه بر اساس شرایط ذکر شده تعیین میگردد.

تحصیل در مدارس خصوصی ترکیه

همان گونه که ذکر کردیم در ترکیه سه نوع مدرسه وجود دارد که هر کدام دارای شرایط و امکانات گوناگونی هستند. در این بین قطعا با توجه به شهریه ای که مدارس خصوصی دریافت میکنند، امکانات با سطح بالاتری نیز ارائه میدهند. بهترین مدارس ترکیه دارای امکاناتی نظیر کلاسهای زبان، ورزشی، کامپیوتر، کلاسهای مهارتی و موارد دیگر از نمونه امکانات مدارس خصوصی ترکیه محسوب میشود.

پذیرش دانش آموز در مدارس خصوصی و بهترین مدارس ترکیه بسیار محدود است و دلیل این امر نیز ایجاد فضای مناسب تر برای افزایش سطح یادگیری هر یک از دانش آموزان می‌باشد. به یاد داشته باشید برای این که مورد پذیرش این نوع مدارس قرار بگیرید باید در آزمون ورودی، نمرات قبولی کسب نمایید.

این نکته را یادآور بشیم که برای ادامه تحصیل در بهترین مدارس ترکیه نیاز دارید تا مدارک تحصیلی خود را معادل سازی کنید، به همین دلیل نیاز است از خدمات دنکلینک استفاده کنید.

اگر اطلاعات بیشتری راجع به معادل سازی مدارک تحصیلی یا دنکلینک دارید می توانید روی آن کلیک کرده و بخوانید.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در بهترین مدارس ترکیه

  • ارائه ی پاسپورت با حداقل اعتبار تعیین شده
  • ارائه ی مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات دوره های گذشته
  • فرم تکمیل شده ی درخواست ویزای تحصیلی
  •  در صورت لزوم ارائه ی توصیه نامه از سوی معلمان یا موسسه های آموزشی
  • کیملیک کارت دانش آموز یا پاسپورت یکی از والدین
  • ارائه ی انگیزه نامه
  • چند قطعه عکس جدید از دانش آموز متقاضی
  • بیمه به مدت زمان اقامت در ترکیه
  • ارائه ی مدرک تعیین سطح زبان
  • برای کسب امتیازات مثبت در ثبت نام بهترین مدارس ترکیه، هرگونه مدارک افتخارات از جمله درسی، ورزشی و غیره و یا این که استعدادها و مدارک هنرهای که آموخته اید را نیز ارائه دهید.
  • ارائه ی مدرکی که نشان دهد در کشور ترکیه از تمکن مالی برخوردار هستید.

سیستم نمره دهی در مدارس ترکیه

در بهترین مدارس ترکیه به صورت کیفی برای دانش آموزان نمرات صفر تا صد تعیین شده است. در واقع یک دانش آموز وضعیت تحصیلی اش را میتواند از سیستم نمره دهی زیر، ارزیابی کند.

نمرات بین ۸۵ تا ۱۰۰ : رتبه پنج (عالی)

نمرات بین ۷۰ تا ۸۴ : رتبه چهار (خوب)

نمرات بین ۵۵ تا ۶۹ : رتبه سه (رضایت بخش)

نمرات بین ۴۵ تا ۵۴ : رتبه دو (قابل قبول)

نمرات بین ۲۵ تا ۴۴ : رتبه یک (عدم قبولی)

نمرات بین صفر تا ۲۴ : رتبه صفر (مردود)

آیا مدارس ترکیه مختلط است؟

بله، در ترکیه بیشتر مدارس مختلط هستند، به این معنی که دانش‌آموزان پسر و دختر در کلاس‌های مشترک درس می‌خوانند و با هم در کلاس‌های درسی و فعالیت‌های دیگر شرکت می‌کنند. اما در برخی مدارس دولتی و خصوصی، به دلیل محدودیت منابع و نیاز به تفکیک جنسیت در برخی موارد، کلاس‌های جداگانه برای پسران و دختران وجود دارند. همچنین در بعضی از مدارس دولتی ترکیه، دختران و پسران در سطوح تحصیلی مختلف در مدارس جداگانه تحصیل می‌کنند.

جمع‌بندی

مدارس ترکیه به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می‌شوند. شهرهای آنکارا، استانبول، آنتالیا و ترابزون در ترکیه، دارای مدارس ایرانی هستند که این مدارس، مورد استقبال شهروندان ایرانی زیادی قرار گرفته‌اند. در این بخش از سایت یوس مگ سعی کردیم توضیحات مفیدی در مورد مدارس ترکیه و معادل سازی مدارک‌ به شما عزیزان ارائه دهیم. امیدواریم در بخش سوالات متداول، پاسخ سوالات خود را دریافت کرده باشید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

ثبت نام در مدارس ایرانی ترکیه چه زمانی انجام می‌شود؟

ثبت نام در این مدارس از اوایل ماه تیر شروع می‌شود.

روزهای حضور در مدارس ایرانی ترکیه کدام‌اند؟

روزهای دوشنبه تا جمعه، روزهای حضور در این مدارس هستند.

آیا ایرانیان می‌توانند در مدارس ترکیه تحصیل کنند؟

بله. افراد با هر ملیتی می‌توانند در مدارس ترکیه تحصیل کنند.

شهریه مدارس ایرانی ترکیه چقدر است؟

شهریه این مدارس، حدود ۴۷۰ تا ۸۰۰ دلار در هر سال است.

شهریه مدارس خصوصی ترکیه چقدر است؟

شهریه این مدارس ترکیه با توجه به عواملی مانند مقطع تحصیلی، خدمات ارائه شده، سرویس رفت و آمد، امکانات آموزشی و… تعیین می‌گردد.

چرا دانشگاه آیدین استانبول محبوب ترین دانشگاه ایرانیان است؟