در این بخش می خواهیم دانشگاه های دولتی ترکیه را مورد بررسی قرار دهیم و بهترین ها را معرفی کنیم، در ادامه همراهمان باشید. ترکیه از جمله کشورهایی است که متقاضیان زیادی برای تحصیل مخصوصا در دانشگاه های دولتی خود دارد. اما با توجه به این که شرایط برآورده کردن خواسته های حجم زیاد دانشجویان متقاضی داخلی و خارجی را ندارد، برای پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه سخت گیری های زیادی حاکم میباشد. در ادامه علاوه بر بیان تفاوت میان دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه، به بررسی برخی دانشگاه های دولتی این کشور خواهیم پرداخت. اگر قصد ادامه تحصیل در کشور ترکیه را دارید تا انتهای مقاله با ما در یوس مگ همراه باشید.
دانشگاه های دولتی ترکیه نیز دارای چهار مقطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری میباشد.
جزئیات هر یک از این مقاطع در زیر بیان شده است:
این ساختار بر اساس اعلامیه بولونیا تعیین شده و جای نگرانی بابت اعتبار مدرک دریافتی از دانشگاه های دولتی ترکیه وجود ندارد. برخی تحصیلات مانند پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی و معماری، مدت تحصیل طولانی تری خواهند داشت.
قطعا در هر کشور میان آموزش دولتی و خصوصی در تمام مقاطع شاهد تفاوتهایی هستیم. در کشور ترکیه نیز وجود تفاوت هایی قابل مشاهده است. در دانشگاه های دولتی ترکیه شاهد سیستم درخواست کاندیداتوری برای پذیرش دانشجویان تازه وارد هستیم. به این معنی که هر بخش با توجه به امکاناتی که دارد اعلام میکند پذیرای چه تعداد دانشجو میباشد که برخی از این جایگاه ها را به دانشجویان خارجی اطلاق میدهند. اما بر خلاف این مورد در دانشگاه های خصوصی این کشور میتوان پس از دریافت مدرک دیپلم وارد دانشگاه شد.
مورد دیگر تمایز میان این دو دانشگاه، پذیرش بر اساس سیستم گواهی ثانویه و آزمون YOS در دانشگاه های دولتی است. بر همین اساس آزمونی تحت عنوان YOS توسط دانشگاه های دولتی ترکیه برگزار میگردد و دانشجویان مورد سنجش و ارزشیابی قرار می گیرند. سپس از میان پذیرفته شدگان امکان ورود به این نوع دانشگاه ها فراهم میشود. این در حالی است که در دانشگاه های خصوصی چنین قانونی حاکم نیست و اغلب پذیرش بر اساس آزمون بین المللی زبان انگلیسی انجام می پذیرد.
دلیل متقاضیان زیاد دانشگاه های دولتی ترکیه شهریه های پایین نسبت به دانشگاه های خصوصی است.
با توجه به سخت گیری هایی که برای ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه وجود دارد، متقاضیان زیادی ترجیح میدهند از این مشکلات عبور کرده و وارد این دانشگاه ها شوند. با توجه به افزایش متقاضیان خارجی، رقابت برای متقاضیان بومی ترکیه نیز سخت تر شده است.
در ادامه به چند دانشگاه دولتی این کشور که در طبقه بندی بهترینها قرار دارند، اشاره خواهیم کرد:
تعداد دانشگاه هایی که در ترکیه توسط دولت اداره میشوند به بیش از دویست دانشگاه میرسد. نظام آموزشی در هر دو دانشگاه دولتی و خصوصی این کشور بر اساس توافق نامه ی بولونیا میباشد که برنامه ی سراسری اروپا است. همچنین در جهت مبادلات بین المللی دانشجویان نیز طبق برنامه ی Erasmus عمل می گردد. با توجه به قدرت بالایی که در آموزش عالی ترکیه برقرار می باشد، این کشور به رتبه ی چهل و سوم جهان دست یافت است.
این دانشگاه به عنوان یکی از بهترین دانشگاه های دولتی ترکیه، در سال ۱۹۵۷ در شهر ارزروم تاسیس شد. برای ورود به این دانشگاه علاوه بر پذیرش در آزمون ورودی YOS، باید سوابق تحصیلی خوبی را در کارنامه ی خود داشته باشید.
این دانشگاه به سال ۱۹۵۶ در شهر آنکارا تاسیس گردید. امروزه چیزی حدود ۳۱۰۰۰ دانشجو مشغول به تحصیل میباشند. در رتبهبندی EECA این دانشگاه توانسته به رتبه ی هشتم دست یابد و از همین جهت متقاضیان زیادی نیز دارا میباشد. زبان تدریس در دانشگاه فنی خاورمیانه انگلیسی بوده و سالانه تنها تا ۲۲۰۰۰ نفر را پذیرش میکند.
این دانشگاه در سال ۱۸۶۳ تحت عنوان رابرت، اولین دانشگاه آمریکایی تاسیس شده در بیرون از ایالات متحده بود. این دانشگاه در شهر استانبول واقع شده و در رتبه بندی EECA مقام دهم را به خود اختصاص داده است. زبان آموزشی آن نیز انگلیسی میباشد و تا حد زیادی پیرو سیستم آموزش عالی آمریکا میباشد.
این دانشگاه به عنوان دومین دانشگاه بزرگ ترکیه، به سال ۱۹۹۲ در شهر اسپارتا تاسیس شد. با ظرفیت پذیرش هفتاد هزار دانشجو همواره مورد توجه متقاضیان زیادی قرار دارد. از جمله دانشکده های آن میتوان به دانشکده پزشکی و دندانپزشکی، داروسازی، هنر، معماری، حقوق و غیره اشاره کرد.
مدارک اصلی برای پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه
۱- تکمیل متن درخواست پذیرش به زبان ترکی
۲- ارائه گواهینامه معتبر تحصیلی به زبان انگلیسی یا ترکی
۳- تکمیل کامل و بدون نقص فرم های مربوط به ثبت نام
۴- رسید پرداخت هزینه های تعیین شده
۵- ارائه ی مدرک نشان دهنده ی دارا بودن تمکن مالی در مدت تحصیل، جهت زندگی و تحصیل در ترکیه
۶- ارسال یک نسخه کپی پاسپورت
۷- ارائه عکس جدید با زمینه ی اداری
همان گونه که پیشتر ذکر کردیم تحصیل در دانشگاه های دولتی این کشور نسبت به خصوصی بسیار مقرون به صرفه تر است. حتی ترکیه در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی، با توجه به سطح بالای علمی، شهریه های تحصیلی مناسب تری دارد. البته نرخ شهریه ی هر رشته با دیگری متفاوت میباشد.
سخن آخر
دانشگاه های دولتی ترکیه حامل امکانات و مزایای زیادی برای دانشجویان خود می باشد اما برای دستیابی به حق تحصیل در این دانشگاه ها قطعا چالش های زیادی پیش رو خواهید داشت. برطرف کردن چنین چالش هایی بدون تجربه ی لازم میسر نمیباشد و شما را نیز از اهدافتان دور میکند. برای این منظور پیشنهاد ما به شما بهره گیری از تجربیات موسساتی است که در زمینه ی اخذ پذیرش از دانشگاه های دولتی ترکیه فعالیت می کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از مشاوره رایگان مهاجرت تحصیلی به ترکیه در سایت یوس مگ استفاده کنید.